TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Hakkan:

TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Hakkan: -Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mamak Üreğildeki kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki binalar şu an yükseliyor fakat bunların temeli Hatip Çayının tam üzerinde ve bu giderek büyük sorunlara


ANKARA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, Ankarada kentsel dönüşüm kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesiyle birlikte inşa edilen Mamak Üreğildeki projelerin bulunduğu yerin tehlikeli olduğu iddiasında bulundu.
     TMMOB Ankara Şubesi Konferans Salonunda basın toplantısı düzenleyen Hakkan, projenin temelindeki kazı alanlarından bir buçuk metreden su çıktığını öne sürdü. Hakkan, Şu anda yapılar yükseldi. Ama bu temeller dere yatağının üzerinde. Hatip Çayının tam üzerinde. Binalarda oturma gibi sorunlara yol açabilir. İyi ki büyük ölçüde deprem bölgesinde değiliz ama tabi bu da ayakta duracaktır anlamına da gelmesin. Bu giderek büyük sorunlara yol açacaktır ifadesini kullandı.
     TMMOB Mimarlar Odası Bolu Temsilciliği Yönetim Kurulunun istifa ettiğini de aktaran Hakkan, yakın dönemde Boluda olağanüstü bir toplantı yaparak yeni yönetim kurulunu seçeceklerini sözlerine ekledi.
     Toplantıda konuşan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batuman da, Olağanüstü işler yapıyorsanız, olağanüstü önlemler almanız gerekir. Bilim de, yapılaşma da, kentleşme de ciddi bir iştir. Önemli olan şey, bilginin varlığı yada yokluğu değil aslında; bilgiye rağmen yapılanlardır. Bunun önüne geçmek de denetim mekanizmasıyla olur. TOKİyi de denetim mekanizmasını getirin. Mimarlar Odası olarak TOKİyi kamu yararına denetleyebilir, bu hizmeti kendilerine verebiliriz diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Karatepe
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber TMMOB Ankara Şubesi Başkanı Hakkan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER