TMMOB Güney Marmara Şube Başkanı Er:

TMMOB Güney Marmara Şube Başkanı Er: -Depreme önlem, dayanıklı yapılarla mümkün


BURSA (A.A) - Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, yerel yönetimlerin deprem konusuna karşı daha duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, Depreme önlem, dayanıklı yapılarla mümkün dedi.
     Er, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koçu makamında ziyaret ederek, depreme karşı alınacak önlemler konusunda bilgi alışverişinde bulundu.
     Karacabey Belediyesinin mühendis istihdam etmesinin sevindirici bir adım olduğunu söyleyen Er, Park ve bahçelerle ilgilenin ancak insan hayatını yakından ilgilendiren deprem önlemleri asla ihmal etmeyin. Bilimsel veriler dikkate alınarak, depreme dayanıklı yapılar inşa edilmesini sağlayın diye konuştu.
     Deprem fay hattı üzerinde güvenli olmayan binalar inşa eden kamu kuruluşlarına yaptıkları uyarıların fayda sağlamaması üzerine yargıya başvurduklarını da anlatan Er, oda olarak yerel yönetimlere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.
     Karacabey Belediyesi bünyesinde kısa süre öne göreve başlayan jeofizik mühendisi Seval Aydın ve jeoloji mühendisi Tuba Çelikin eğitimi için önümüzdeki günlerde düzenlenecek seminere davette bulunan Er, bina inşa edilecek arazilerin mutlaka zemin etüdünün yapılması gerektiğini, bu konuda teknik anlamda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Belediye Başkanı Koç ise bilimsel veriler ışığında depremlere karşı önlem alınmasının mümkün olduğunu vurguladı. TMMOBun önerileri doğrultusunda gerekli düzenlemeleri yaparak, inşaatlarda uygulanacak kriterleri belirlemeye hazır olduklarını hatırlatan Koç, bilimin ışığında hareket etmeye mecbur olduklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Ayhan Fidan / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber TMMOB Güney Marmara Şube Başkanı Er: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER