TOBB ETÜnün Diyarbakırdaki fakültesi

TOBB ETÜnün Diyarbakırdaki fakültesi önümüzdeki yıl öğrenime açılacak -Fakültenin yer alacağı tarihi bina 3 milyon liralık harcamayla restore edildi -DTSO Başkanı Remzi Can: Diyarbakır özel üniversiteyle tanışacak


DİYARBAKIR (A.A) - Özgür Ayaydın - TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Diyarbakırda açacağı fakültenin içerisine yar alacağı tarihi mekanın restorasyonu tamamlandı.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun geçen yıl Diyarbakır ziyareti sırasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin bir fakültesini bu ilde açacaklarına ilişkin verdiği söz, yerine getiriliyor.
     Sur ilçesinde daha önce Tıp Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Binası olarak kullanılan tarihi mekanının Diyarbakır Valiliğince fakülteye dönüştürülmesi için TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesine yapılan tahsisin ardından, başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. Bir iş adamının yaptığı 3 milyon liralık harcamanın ardından metruk haldeki tarihi bina aslına uygun şekilde restore edilirken, binaya fakülte tabelası asıldı.
    
     -Bölümler anketle belirlenecek
    
     Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can AA muhabirine yaptığı açıklamada, valiliğin desteğiyle Milli Emlak Müdürlüğüne kayıtlı ve tescilli bulunan binanın Maliye Bakanlığının onayı ile uzun süreli olarak TOBB ETÜye kiralandığını söyledi.
     Bu tarihi mekanın restorasyonu için hazırlanan projenin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulundan geçmesinin ardından iş adamı tarafından onarıldığını belirten Can, şöyle konuştu:
     Restorasyon çalışmaları sona eren binada ufak tefek onarım çalışmaları yapılıyor. Yakın bir tarihte fakültenin açılışını yapacağız. Bu fakültemizde önümüdeki yıl öğrenime başlanılacak. Türkiyenin en önemli üniversiteleri arasında yer alan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin Diyarbakırda fakülte açması tüm Diyarbakırlıları çok mutlu etti. Bunu sağlayan başta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Bu fakülteyle, Diyarbakır özel üniversiteyle tanışacak. Bu fakültenin öğrenime açılması Diyarbakırda özel üniversite kurulmasına da katkı sunacak.
     Fakültenin 3 bölümden oluşmasını planlıyoruz. Fakülte içerisinde hangi bölümlerin yer alması konusunda ise anket yapacağız. Bu anket sonucunda talep edilecek bölümleri belirleyip, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne başvuruda bulunacağız.
     Başkan Can, fakülte binasının yanında yer alan mevcut Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Binası ile Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Binasının da tarihi mekanlar olduğunu dile getirerek, Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için yeni bina yapılıyor, bu nedenle orası boşalacak. Biz de yeni bir yere taşınmayı planlıyoruz. Bu 2 tarihi binayı da restore edip, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin oluşturacağı fakülteye tahsis edilmesini planlıyoruz. Bu sayede daha fazla bölüm açılmış olacak diye konuştu.
    
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber TOBB ETÜnün Diyarbakırdaki fakültesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER