Tokatta yapılan Katı Atık Düzenli Depolama

Tokatta yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hizmete girdi


TOKAT (A.A) - Tokatta yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi hizmete girdi.
     Tokat Turhal Zile Pazar Katı Atık Yönetim Birliği tarafından Turhal Kuşoturağı mevkisine kurulan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin açılışı için tören düzenlendi.
     Törende konuşan Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokatın tarih, kültür ve doğa şehri olduğunu ifade etti. Doğa şehri olmanın gereğine değinen Yılmaz, Doğa şehri olabilmenin gereği doğayı, şehri koruyup bizden sonra gelecek nesillere daha iyi bir şekilde aktarmaktır. Bu amaç doğrultusunda bugün itibariyle Tokatın genelinde katı atık düzenli depolama tesisleri tamamlanmış oldu. Bundan sonra Tokatta vahşi depolama yapılmayacak diye konuştu.
     Belediye Başkanı Adnan Çiçek ise Partimizin 10 yılı geçen iktidarı süresince ülkemizin birçok bölgesinde çok güzel gelişmeler yaşandı. Bu gelişmeleri de biz kendi bölgemizde de uygulamak için bundan yaklaşık 7-8 yıl önce Tokatta neler yapabiliriz düşüncesiyle yola çıktığımızda gerek bu birliğin oluşmasında gerekse bu birliğin bu güne kadar yaşatılmasında çok sayıda kişinin emeği geçti. Bütün arkadaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
     AK Parti Tokat milletvekili Zeyid Aslan da Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2023 Türkiye vizyonunu ortaya koyarken belli temalar üzerinde durduğunu belirterek, Bunlardan birincisi ileri demokrasi, ikincisi ekonomisi güçlü toplum ama en önemlisi de çevreye duyarlı şehirlerdir. Artık şehirlerimizi markalaştırmak istiyorsak bu markanın en önemli adımını yani çevreye karşı duyarlılığı gerçekleştirmeliyiz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.
     Törene, Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, Pazar Belediye Başkanı Adnan Özmen, AK Parti İl Başkanı Eyüp Eroğlu ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatta yapılan Katı Atık Düzenli Depolama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER