Tokat Havaalanında Acil Durum Plan Tatbikatı

Tokat Havaalanında Acil Durum Plan Tatbikatı yapıldı -Tatbikatta, senaryo gereği düştükten sonra alev alan uçağın yerine 1i eski 2 minibüs kullanıldı


TOKAT (A.A) - Tokat Havaalanında Acil Durum Plan Tatbikatı yapıldı.
     Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında yapılan tatbikatta, senaryo gereği, İstanbuldan havalanan ve içinde 15 yolcu ile 3 mürettebatın bulunduğu uçağın iniş takımları arızalandı.
     Bunun üzerine pilot, Tokat Havaalanındaki kulede bulunan hava trafik kontrolörleriyle irtibat kurarak arıza nedeniyle iniş yapamadığını bildirdi. İniş sırasında yangın riskini göz önünde bulunduran kuledeki görevliler, pilottan 15 dakika boyunca havaalanı etrafında tur atarak yakıtını azaltmasını istedi.
     Uçak yerine 1i eski 2 minibüsün kullanıldığı tatbikatta, senaryo gereği, uçak piste iniş yaptığı sırada düşerek alev aldı. Havaalanı müdürü Muhsin Gürbüzün ihbarı üzerine havaalanına Tokat merkez ile Turhal ve Pazar ilçelerinden çok sayıda sağlık, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi.
     Yaklaşık 100 personelin görev aldığı tatbikatta, yeni minibüsle piste getirilen yolcular, daha sonra eski bir minibüsün içerisine bindirilerek kurtarılmayı bekledi.
     Pistte tatbikat gereği kuru otlar ile saman yığınlarının ateşe verilmesiyle çıkarılan yangın, itfaiye ekiplerince söndürülürken, yolcular da ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarılarak, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
     Havaalanı müdürü Gürbüz, yaptığı açıklamada, Milli Sivil Havacılık Güvenlik Programı kapsamında iki yılda bir kez yapmamız gereken Acil Durum Plan Tatbikatını bu sene gerçekleştirdik. Protokol yaptığımız kurum ve kuruluşların kaza mahalline ne kadar sürede ulaşabileceklerini tespit etmek için yapmış olduğumuz bir tatbikattır. Çok verimli geçti, katılan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat Havaalanında Acil Durum Plan Tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER