Tokat İl Müftüsü Koçak: Fitrelerimizi ve

Tokat İl Müftüsü Koçak: Fitrelerimizi ve zekatlarımızı öncelikle kendi yakın çevremizde ihtiyacı bulunan kişilere vermek lazım


TOKAT (A.A) - Tokat Müftüsü Abdurrahman Koçak, Fitrelerimizi ve zekatlarımızı öncelikle kendi yakın çevremizde ihtiyacı bulunan kişilere vermek lazım dedi.
     Koçak, düzenlediği basın toplantısında, 2012 yılı için fitre miktarının asgari 8 lira 50 kuruş olduğunu hatırlattı. Fitre ve zekatların yoksullara, düşkünlere, fakirlere, borçlulara, yolda kalmışlara ve ilim tahsil eden kişilere verildiğini belirten Koçak, Fitrelerimizi ve zekatlarımızı öncelikle kendi yakın çevremizde ihtiyacı bulunan kişilere vermek lazım. Yoksul, yetim, düşkün, fakir çaresiz, darda kalmış, borçlulara fitre vermekteki amaç bayram sevincine ortak etmektir şeklinde konuştu.
     Ramazan ayının son günlerinin yaşandığını ifade eden Koçak, şunları kaydetti:
     İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı, tüm İslam alemine, insanlığa ve ülkemize hayırlar getirsin inşallah. Ramazan-ı Şerifin son günlerini yaşıyoruz. Son 10 günlük dilim içerisindeyiz. Peygamber Efendimizin evveli rahmet, ortası mağfiret, ahiri cehennemden azat olmaktır buyurduğu o cehennemden azat olma günlerinin içerisindeyiz. Bu günlerde özelikle camilerimizde, mescitlerimizde vatandaşlarımız itikat, iman hazırlıkları içerisindeler. İlimiz genelinde 19 camide arzu eden vatandaşlarımız itikafa girmiş durumdalar. İtikaf, Ramazanın özellikle son 10 günü içerisinde ibadet kastıyla camilerde, ibadethanelerde insanların bir anlamda münzevi bir hayat yaşama alanıdır. Peygamber Efendimizin sünnetidir. Efendimiz itikafa girmiş ve ümmetinin de itikat girmesini vasiyet etmiştir.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat İl Müftüsü Koçak: Fitrelerimizi ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER