Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek:

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Kurban Bayramı yaklaştıkça canlı kurban fiyatlarının biraz daha yükseleceğini tahmin ediyorum


TOKAT (A.A) - Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, Kurban Bayramı yaklaştıkça canlı kurban fiyatlarının biraz daha yükseleceğini tahmin ediyorum dedi.
     Çeltek, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Tokatta tarım ve hayvancılığın olmazsa olmazlardan olduğunu, geçen yıl kurban fiyatlarından dolayı bu işi kendine meslek edinen kişilerin çok mağdur olduğunu savundu.
     Bu sene kurban fiyatlarının geçen seneye göre düşük olmayacağını iddia eden Çeltek, şunları kaydetti:
     Girdi fiyatlarının yüksekliği, kurban sayının az olması ve Et Balık Kurumunun ithal hayvan getirmeyeceğiz açıklaması, kurban fiyatlarının bu sene geçen seneden daha iyi olacağını gösteriyor. Et fiyatlarına baktığımızda bunu anlayabiliyoruz. Şu anda karkas et kilogram başına 15 ile 15,5 lira arasında satılıyor. Kasaplarımız bu şekilde kesim yapıyor. Çok yüksek bir fiyat değil ama düşük bir fiyatta değil yani. Kurban Bayramı yaklaştıkça canlı kurban fiyatlarının biraz daha yükseleceğini tahmin ediyorum.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER