Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek:

Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Türkiyede havyan yemi fiyatları aşırı derecede yükseldi


TOKAT (A.A) - Tokat Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Çeltek, ülke genelinde havyan yemi fiyatlarının aşırı derecede yükseldiğini söyledi.
     Çeltek, Ticaret Borsasında düzenlediği basın toplantısında, yem fiyatlarındaki artıştan dolayı et fiyatında düşüş olduğunu belirtti. Kuralık olduğu için 2012 yılında yem fiyatlarının çok yükseldiğini ifade eden Çeltek, hayvancılıkla uğraşan kişilerin ellerindeki hayvanları satmak istediğini ileri sürdü.
     Hayvancılıkla uğraşanların zarar ettiğini iddia eden Çeltek, şunları kaydetti:
     Türkiyede havyan yemi fiyatları aşırı derecede yükseldi. Yem fiyatları hala da yükselmeye devam ediyor. Samanın kilogram fiyatı 1 lira civarında. Şu anda vatandaş bir an önce elindeki hayvanını çıkarmak için gayret sarf ediyor fakat satacak yer bulamadığı için çareyi kasaplarda arıyor. Et ve Balık Kurumu almadığı için, hayvanlar kasapların eline düşüyor. Onun içinde çoğu hayvan kasaplık oluyor. Piyasada müthiş bir et bolluğu var, bu yüzden et fiyatları düştü.
     Devletin hayvancıklıkla ilgilenenlerin sorununa çözüm bulması gerektiğini savunan Çeltek, piyasanın dengelenmesi için Et ve Balık Kurumunun daha aktif olması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Tokat Ticaret Borsası Başkanı Çeltek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER