Tokat Valisi Yılmaz, Niksarda bazı açılışlara

Tokat Valisi Yılmaz, Niksarda bazı açılışlara katıldı


TOKAT (A.A) - Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Niksar ilçesinde bazı açılışlara katıldı.
     Vali Yılmaz, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe alan Un ve Yem Sanayi Limited Şirketi Pelet Yem Ünitesi ile Gökçeli Yer altı Suyu ve Damlama Sulama Tesisinin açılışını yaptı.
     Yılmaz, Pelet Yem Ünitesinin açılışında yaptığı konuşmada, Kalkınmamızın temel taşı tarım. Tarımla ilgili de yapılacak olan her türlü çalışmalarda, çalışan insanımızın, üreten insanımızın da yanında olduğumuzu her zaman söylüyoruz dedi.
     Tarımla ilgili bazı sıkıntıların olduğunu dile getiren Yılmaz, Benim burada isteğim, arzum, bizim bu kadar kaynak ayırarak yaptığımız bu çalışmaları ne olur heba etmeyelim. Ne olur tekrar bu kadar kavak bahçesi yapmayalım. Mevcut tarım arazilerimizi de en iyi şekilde kullanma adına, özellikle Niksar bölgemizde fazla olduğu için bu kavakçılıktan vazgeçelim. Yılda iki defa ürün alabileceğimiz bir alanın ve sulama sistemini kurduğumuz birinci sınıf tarım arazisinin kavakla heba edilmesi kadar milli ekonomiye vereceğimiz zarar yok diye konuştu.
     Yılmaz, Tokatın kalkınması için tarıma dayalı sanayi ile ilgili gerek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının gerek Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının gerekse Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun verdiği hibe ve desteklerden azami ölçüde herkesin istifade etmesini istedi.
     Yılmaz, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Niksar Yurt binasının inşaatında da incelemelerde bulundu.
     Açılışlara, Niksar Kaymakamı Yusuf Gökhan Yolcu, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Özkul, Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Ali Yavaş, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, daire müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Recep Bilek / Zehra Aydın
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokat Valisi Yılmaz, Niksarda bazı açılışlara Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER