Tokatlı çiftçiler bilinçli üretim yapacak

Tokatlı çiftçiler bilinçli üretim yapacak -Ziraat Odası Başkanı Dökülen: Çiftçi danışmanlarımız, ürünün ekiminden, ilaçlanmasından hasadına kadar her konuda çiftçimize yardımcı olacak


TOKAT (A.A) - Tokat Ziraat Odası Başkanlığının hayata geçireceği Çiftçi Danışmanlığı projesi kapsamında çiftçiler bilgilendirilecek.
     Oda başkanı Ahmet Dökülen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilerin bilinçsiz üretim yaptığını söyledi. Çiftçilerin, üretim konusunda Ziraat Fakültesine hiç danışmadığını belirten Dökülen, Çiftçilerimiz uzmanlardan hiç bilgi almıyorlar. Biz istiyoruz ki çiftçilerimiz Ziraat Fakültesindeki hocalarımıza danışsınlar, onlardan destek alsınlar. Bunu bir türlü hayata geçiremedik. Bilinçsiz üretim devam ediyor. Ali şu ilacı kullanmış tarlaya, ben de bunu kullanayım diyorlar dedi.
     Ziraat Odası olarak Çiftçi Danışmanlığı adlı proje hazırladıklarını anlatan Dökülen, şunları kaydetti:
     Danışmanlar çiftçimizin Adan Zye her şeyiyle ilgilenecek. Her danışmana 50 çiftçi vereceğiz. 5 danışmanımız olacak. Tokatta 250 büyük çiftçiye danışmalarımız hizmet verecek. İnşallah büyük bir başarının olacağını tahmin ediyorum. Çiftçi danışmanlarımız, ürünün ekiminden, ilaçlanmasından hasadına kadar her konuda çiftçimize yardımcı olacak. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize de danışmanlarımız her türlü yardımcı olacak. Bilinçsiz çiftçi bir adım ileri gidemez.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tokatlı çiftçiler bilinçli üretim yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER