TOKİ, Bitlisteki yatırımların ihalesini tamamladı

TOKİ, Bitlisteki yatırımların ihalesini tamamladı


BİTLİS (A.A) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca, Bitliste yapılacak olan ticaret merkezi, il özel idaresi hizmet binası, lojmanları, çevre düzenlemesi ve altyapı ihalesinin tamamlandığı bildirildi.
     Vali Nurettin Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TOKİnin Ahmet Eren Bulvarı üzerinde yapacağı ticaret merkezi, il özel idaresi hizmet binası, ek binaları, 24 daireli lojman inşaatı, çevre düzenlemesi ve altyapı ihalesinin tamamlandığını söyledi.
     İhale bedelinin 43 milyon 613 lira olduğunu, çalışmaların başlaması için de yüklenici firmaya yer teslimi yapıldığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     Bitlis Deresinin üzerindeki esnaf için İl Özel İdaresinin bulunduğu alanda ticaret merkezi alternatif olarak inşa edilecek. Ticaret merkezi, kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek. İl Özel İdaresinin alanı toplam 34 bin metrekare. Bu alanda şu anda yeni hükümet konağı ve adliye binalarının inşaatı devam ediyor. Ayrıca bu alanda kuracağımız ticaret merkezinde değişik büyüklükte yaklaşık 700 iş yeri, 5 kafeterya, 103 A tipi büro, 32 B tipi büro, 349 araç kapasiteli kapalı otopark, 329 araç kapasiteli açık otopark ve 2 bin metre karelik bir sığınak olacak.
     Dere üzerindeki esnafın kurulacak ticaret merkezinde daha iyi şartlarda çalışacağını dile getiren Yılmaz, Dere üzerindeki iş yerlerini buraya taşıyarak, Bitlisin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber TOKİ, Bitlisteki yatırımların ihalesini tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER