TOKİ güzergahında trafik önlemlerinin alınması talebi

TOKİ güzergahında trafik önlemlerinin alınması talebi


BİTLİS (A.A) - Bitlis Sınırlı Sorumlu 13 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Felemez Kök, TOKİ mevkisindeki yol güzergahında ışıklandırma, kavşak, kaldırım, alt ve üst geçit olmamasının kazalara davetiye çıkardığını söyledi.
     Kök, yaptığı açıklamada, bu güzergahta bulunan eğitim kurumlarındaki öğrencilerin ve TOKİ bölgesindeki mahalle sakinlerinin büyük kazalar atlattığını belirtti.
     Bu sıkıntıyı Valilik ve Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Rektörlüğü ile de paylaştıklarını ifade eden Kök, şöyle konuştu:
     Öğrenciler büyük tehlikeler karşısında okullarına gidip geliyor. BEÜnün kampüs girişinde ve TOKİ konutlarının bulunduğu alanda ışıklandırma sistemi, kavşak, alt ve üst geçit yok. Öğrencilerimiz yolun karşısına geçerek araç bekliyor. Bu yol Türkiyenin en işlek yollarından biri. Bu güzergahta sadece bu yıl, 10dan fazla vatandaşımız kazalarda hayatını kaybetti. İlgili kurumların harekete geçmesi için daha ne bekleniyor- Öğrencilerimizin yol kenarında beklememeleri için kampüse ek servis çıkardık. Belediye kapalı durak yapmadığı için, biz de bu yola başvurduk. Bu durumu sosyal bir sorun olarak algılıyoruz ve vatandaşımız için mücadele ediyoruz. Umarım ilgili kurumlar da herhangi bir can kaybı yaşanmadan önlem alır.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber TOKİ güzergahında trafik önlemlerinin alınması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER