Toroslarda Sokağı Temiz Tut Kampanyası

Toroslarda Sokağı Temiz Tut Kampanyası


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Sokağı Temiz Tut sloganıyla temizlik kampanyası düzenledi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Osmangazi İlköğretim Okulu ile Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneğinin konuğu olarak 12 ülkeden gelen yabancı öğrencilerin de katıldığı temizlik kampanyası, Zeki Ayan Mahallesinde gerçekleştirildi.
     Temizlik seferberliği öncesi, belediye tarafından öğrencilere eldiven, maske, tişört, şapka ve çöp torbası dağıtıldı. Etkinlik kapsamında Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, öğrencilerle beraber sokak sokak dolaşarak mahalle aralarında ve parklarda çöp topladı.
     Turuncu tişört giyen kız öğrenciler ile beyaz tişört giyen erkek öğrenciler, haftanın önemi doğrultusunda halkın çevreye daha duyarlı bir tavır sergilemesini sağlamaya çalıştılar.
     Başkan Tuna, açıklamada, temiz bir Toroslar ve temiz bir Mersin için herkesin temizlik konusunda hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtti.
     Amaçlarının çocuklarda ve gençlerde çevre bilincini oluşturmak ve kirletmemeyi öğretmek olduğunu ifade eden Tuna, çocukların çevreye olan duyarlılığını arttırmak amacıyla düzenledikleri temizlik kampanyalarının yanı sıra çevre bilincini arttıran çeşitli teşvik uygulamaları da yaptıklarını kaydetti.
    
     Haber: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toroslarda Sokağı Temiz Tut Kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER