Toroslar Belediyesinden Ev Kadınları Eğitimi semineri

Toroslar Belediyesinden Ev Kadınları Eğitimi semineri


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Rotary Kulübü işbirliğiyle yürütülen ve Toroslar Belediyesi Teknik Eğitim Merkezleri (TORTEK) bünyesinde eğitim gören bayan kursiyerlere yönelik hazırlanan Ev Kadınları Eğitimi (EV-KA Projesi) yoğun ilgi görüyor.
     Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Seher Yalçınkaya Çetin tarafından Toroslar Belediyesi Konferans Salonunda verilen seminerde, kadının toplumdaki yeri, boşanma, nafaka, velayet, mal rejimi, kadına yönelik şiddet ve şiddete karşı kadınların hukuki hakları anlatıldı.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da seminerde yaptığı konuşmada, proje ile kadının toplumdaki yerini güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Kadınların hukuk semineriyle haklarını ve sorumluluklarını daha iyi öğrendiklerini belirten Tuna, şunları kaydetti:
     Belediye olarak amacımız, huzurlu ve mutlu aileler oluşturmaktır. Aileler mutlu olursa toplumda mutlu olur. Hedefimiz, mutlu Türkiyedir. Düzenlenen bu eğitim seminerleri ile de kadınlarımızın girişimcilik ruhunu desteklemeyi ve kadının toplumumuzdaki yerini güçlendirmeyi amaçladık. Konusunda uzman kişilerce verilen bu eğitim seminerlerinin daha öncede olduğu gibi bu yıl da son derece faydalı olacağına inanıyor, seminerlere katılan kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.
     Mersin Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Taner Gürağaç ise, kadınların eğitiminin Türkiyede büyük önem taşıdığını vurgulayarak, Bu ülkeyi ve geleceği emanet edeceğimiz çocukları, kadınlarımız eğitiyor. Bilgili kadın, bilgili çocuk demektir. Eğitimli çocuk, aydınlık yarınlar demektir dedi.
     Seminer sonrasında, projeye sunduğu katkılarından dolayı Mersin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Seher Yalçınkaya, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tunaya bir teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toroslar Belediyesinden Ev Kadınları Eğitimi semineri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER