Toroslar Belediyesi, Seyit Onbaşının anıtı yaptırdı

Toroslar Belediyesi, Seyit Onbaşının anıtı yaptırdı


MERSİN (A.A) - Toroslar Belediyesi, sırtında 276 kilo top mermisi taşıyarak, Çanakkale Savaşının kahramanı olan Seyit Onbaşının anıtını yaptırdı.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, anıtın açılışı 18 Mart Pazartesi günü Akbelen Bulvarı üzerinde bulunan Mehmetçik Parkında saat 14.00de yapılacak.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mehmetçik Parkındaki programa tüm Mersin halkını davet ederek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
     Açılışa, şehit aileleri ve yakınlarının da katılacağını belirten Tuna, yapılan her hizmette Türk milletini millet yapan değerleri yansıtmaya çalıştıklarını ifade etti.
     Çanakkale destanının, Çanakkaleyi geçmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı Türk evlatlarının göğsünü siper ederek kazandığı bir zafer olduğunu vurgulayan Tuna, şöyle devam etti:
     Türk Milleti bu zaferle adını tarihe altın harflerle yazdırdı. Biz de Seyit Onbaşını unutmadık ve adına bir anıt yaptırdık. Bizi biz yapan değerlerimize, maneviyatımıza, bayrağımıza sahip çıkmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferinin 98.yıl dönümünü kutluyor, Çanakkale Zaferimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Toroslar Belediyesi, Seyit Onbaşının anıtı yaptırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER