Tosyada öğrenciler fidan dikti

Tosyada öğrenciler fidan dikti


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Üniversitesi Tosya Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 8 bin fidan dikti.
     Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ve Tosya Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle, fidan dikimini özendirmek amacıyla, öğrenciler tarafından 2 bini tüplü, 6 bini ise çıplak köklü fidan dikildi.
     Tosya Orman İşletme Müdürü Kamuran Aydoğan, ormanların ülke için en önemli tabi kaynak ve güzellik olduğunu belirterek, Bir ağaç topluluğu olan orman, havayı temizler, iklimi düzenler, su kaynaklarını arıtır,yağmuru çekerek tarım ürünlerinin artmasını sağlar, toprak kaymalarını, toprağın fakirleşmesini önler ve selleri engelleyerek, toprağın asıl verimli olan tabakasının denize taşınmasına mani olduğu gibi, sağlığımız için son derece önemli olan, oksijeni üretirler diye konuştu.
     Ormanlık alanların korunması ve yeni ormanlık alanlar oluşturulması için ağaç dikim çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Aydoğan, Bizler de bu kapsamda, Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ve Tosya Meslek Yüksekokulu işbirliğiyle öğrencilerimize, fidan dikimini özendirmek amacıyla 8 bin fidan dikimi gerçekleştirdik.İnşallah diktiğimiz bu fidanlar büyüyerek insanlığa faydalı olur diye konuştu.
     Tosya Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldızın da katıldığı programda, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Melek Kanal, öğrencilere fidan dikiminin önemi ve diğer ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
    
     Muhabir : Mehmet Ulusoylar
<< Önceki Haber Tosyada öğrenciler fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER