Tosya Kaymakam Türköz:

Tosya Kaymakam Türköz: -30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının yolunu açmıştır


KASTAMONU (A.A) - Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, 30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının yolunu açmıştır dedi.
     Türköz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Türk milletinin, emsalsiz kurtuluş mücadelesiyle kazandığı zaferlerle, Türkün bir tarih adı olduğunu ve yok edilmeyeceğini tüm dünyaya bir kez daha açıkça ilan ettiğini belirtti.
     30 Ağustos Zaferinin, Atatürkün önderliğinde yüce Türk milletinin şanlı ordusuyla birlikte yazdığı bir destan olduğunu vurgulayan Türköz, şunları kaydetti:
     Türkün engin tarihi, insanlık aleminde kendisini farklı ve saygın kılan unutulmaz zaferlerle doludur. 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruz ve Meydan Muharebeleri sonucunda Anadolu toprakları sonsuza kadar Türk yurdu yapılmıştır. Tarihin ender kaydettiği büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos Zaferi, yüce Türk milletine bağımsız, çağdaş ve saygın bir devlet olmasının da yolunu açmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı medeniyet dünyası yolunda kararlılıkla yürümeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanları uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum. Hemşehrilerimin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.
    
     Muhabir: Mehmet Ulusoylar / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Tosya Kaymakam Türköz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER