Trabzonda, Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari

Trabzonda, Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısı yapıldı


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısı gerçekleştirildi.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından firmaları Vietnam ekonomisi ve pazarı hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlenen, Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği Toplantısına katılmak üzere kente gelen Vietnam Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Nguyen Tuan Quang ve Ticaret Ataşesi Tran Ngoc Ha, Trabzon TSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlunu ziyaret etti.
     Quang, Türkiye ile Vietnam arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Bu kapsamda bilgilendirme toplantılarının yanı sıra Türkiyedeki çeşitli illerden Vietnama ticari geziler düzenledik. Bu gezilerden olumlu neticeler aldık dedi.
     Trabzonda beklediklerinden daha yüksek bir potansiyelle karşılaştıklarını ifade eden Quang, Bu durum beni geleceğe dönük olarak umutlandırdı. Türkiyeden İzmit, İstanbul ve Bursa şehirleri, Vietnam ile çalışıyor. Trabzonun da ülkemle çalışması arzumuzdur. Bunun için Trabzondayız. Trabzon ile de işbirliği yapmayı amaçlıyoruz diye konuştu.
     Hacısalihoğlu, tarihi İpek Yolunun denize açılan kapısı olan Trabzondan yılda 96 farklı ülkeye 1 milyar doları aşkın ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.
     Odanın 7 bine yakın üyesi bulunduğunu ve çoğunluğunun yurt dışına açıldığını anlatan Hacısalihoğlu, şunlardı söyledi:
     Trabzonun uluslararası ticaretteki en önemli özelliği, coğrafi konumu ve lojistik gücüdür. Trabzon ve Vietnam arasında ticaret, iş adamlarının karşılıklı görüşmeleri ile başlayabilir. Uluslararası ticarette, özellikle bu coğrafyada Trabzon en güvenli ve rahat konumu ile tercih edilmektedir. Vietnamlı ve Trabzonlu iş adamlarının işbirliklerini oda olarak destekliyoruz.
     Ziyaretin ardından oda üyelerinin katılımıyla düzenlenen Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari İşbirliği toplantısında iş adamlarına Vietnamdaki iş ve yatırım imkanları anlatıldı.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber Trabzonda, Vietnam Ülke Tanıtım ve Ticari Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER