Trabzonda çiftçilere fidan dağıtıldı

Trabzonda çiftçilere fidan dağıtıldı


TRABZON (A.A) - Trabzonda çiftçilere 9 bin adet fidan dağıtıldığı bildirildi.
     Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Meyve Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında merkez dahil toplam 11 ilçede fidan dağıtımı yapıldığı belirtildi.
     Sürmene ilçesinde kurulacak maviyemiş bahçelerinde inceleme yapılarak fidan dikimi gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İnceleme yaparak fidan dikimi gerçekleştirmek üzere Trabzon Vali Yardımcısı Abdurrahman Koçoğlu, İl Müdür Vekili Mustafa Mazlum, Su Ürünleri Merkez Araştırma Müdürü İlhan Aydın, Sürmene İlçe Müdürü Hasan Sancak ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yahya Çavdarın katılımı ile Orta Mahallede bulunan Yaşar Zehiroğluna ait bahçe ziyaret edildi. Maviyemiş yetiştiriciliği konusunda uzman teknik personelin de katıldığı organizasyonda, bahçelerin kurulum tekniği, fidan dikimi ve maviyemiş yetiştiriciliğine ilişkin püf noktaları ile ilgili bahçe sahibine bilgi verilirken aynı zamanda fidan dikimi gerçekleştirildi.
     Açıklamada, Doğu Karadeniz bölgesinin iklim özellikleri ve toprak yapısı bakımından maviyemiş yetiştiriciliği konusunda diğer bölgelere göre çok avantajlı olduğu vurgulandı.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzonda çiftçilere fidan dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER