Trabzonda İnovasyon Merkezi kurulacak

Trabzonda İnovasyon Merkezi kurulacak


TRABZON (A.A) - Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, kentte kurulması planlanan İnovasyon Merkezi için teknik desteğin sağlandığını bildirdi.
     Hacısalihoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon ve bölge sanayisi için çok önemli olan ve Trabzon Teknokent bünyesinde kurulması planlanan İnovasyon Merkezi için teknik desteğin çıktığını, bu desteğin merkezin projelendirilmesi çalışmalarında kullanılacağını belirtti.
     Teknik desteğin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından sağlandığına işaret eden Hacısalihoğlu, şunları kaydetti:
     Tasarım merkezi sadece Trabzona değil, bölgedeki diğer illere de hizmet vermektedir. Birim, firmaların 3 boyutlu tasarım hizmetlerinin yanı sıra statik, dinamik, yorulma analizleri gibi birçok üretim öncesi çalışmaları bünyesinde gerçekleştirmektedir. Biyomekanik, inşaat, mimari, ahşap işlemecilik, makine endüstrisi, eğitim ve ARGE ana konu başlıklarıyla bünyelerinde teknolojik departmanların eksikliğini hisseden firmalar başta olmak üzere hemen hemen her alandan ihtiyaç sahiplerini beklemektedir. Bu faaliyetlerin kapsamını arttırarak daha profesyonel hizmet vermek amacıyla Trabzon Teknokentte İnovasyon Merkezi kurulacaktır. DOKA tarafından sağlanan bu teknik destek projesi ile İnovasyon Merkezi projelendirilecektir.
     İnovasyon sürecinin iki basamaktan oluştuğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
     İlk basamakta yeni ve yaratıcı fikirler ortaya çıkacak, ikinci basamakta ise emek ve yatırım gerektiren bu fikirlerin ticarileştirilmesi, başka bir ifadeyle katma değer yaratan ürün, metot veya hizmetlere dönüştürülmesi sağlanacaktır. Haliyle bu merkezin bölgemiz ve ilimiz ekonomisi açısından taşıdığı önem açıktır.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda İnovasyon Merkezi kurulacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER