Trabzonda tanıtım toplantısı düzenlendi

Trabzonda tanıtım toplantısı düzenlendi


TRABZON (A.A) - Trabzonda, Park Bahçe Rotası Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
     Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında (TTSO) yapılan toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, programın yürütücüsü İtalyan LuccaPromos Ajansından Rosanna Capitani, İngiltereden Gaby Marcon Clarke ile turizm hizmet sağlayıcıları katıldı.
     Hacısalihoğlu, burada yaptığı konuşmada, turizm hareketlerinin ekonominin gelişmesine önemli katkılar sağladığını belirterek, bunun için doğal ve tarihi değerlerin etkili bir şekilde tanıtılmasının şart olduğunu söyledi.
     Park ve Bahçe Rotası Projesine TTSOnun ortak olduğunu ifade eden Hacısalihoğlu, Amacımız Trabzonun da bu tür projeler içerisinde yer alarak kayıtlara geçmesidir. Bölgemizin, ilimizin çok önemli tarihi ve doğal güzellikleri, değerleri var. Ancak bizler bu değerlerimizin tanıtımı konusunda mütevazi davranıyoruz. Batı ülkelerine gidince orada sıradan eserlerin nasıl büyütülerek tanıtıldığını, anlatıldığını görüyoruz. Tanıtımı bizler de aynı mantıkla yapmalıyız dedi.
     Hacısalihoğlu, etkili bir tanıtım yapılmasının turizme büyük ivmeler kazandıracağına dikkati çekerek,Bölgemizi, şehrimizi iyi tanıtırsak turizm hareketleri artacak, proje kapsamında gelecek olan turistlerin de ekonomiye katkısı artacaktır. Hepimiz biliyoruz ki şehrimizi öne çıkaran konulardan bir tanesi de turizmdir. Turizm sıcak para demektir. Sıcak paranın girdiği yerde, kalkınma ve gelişme olur, refah seviyesi yükselir diye konuştu.
     Turizm hareketlerinin, yatırımlar açısından da önemli olduğunu vurgulayan Hacısalihoğlu, şöyle devam etti:
     Tanıtımla ilgili çok geniş kapsamlı düşünmemiz gerekiyor. Bölgeye turist olarak gelen iş adamlarına yatırım imkanlarımızı da sunabiliriz. Dolayısıyla bu proje içinde bölgemizin ve şehrimizin büyüklüğünü, imkanlarını güzel bir şekilde anlatmalı, tarihi ve doğal güzelliklerimizi ön plana çıkarmalıyız.
     Projenin yürütücülerinden İngiltere Shine People and Places firmasından Gaby Marcon Clarke ise projenin Avrupa Komisyonu tarafından tanımlanmış 26 kültür rotasından ikisi olan Zeytin Ağacı Rotası ve Park ve Bahçeler Rotasının tanıtılması ve yeni kültür rotaları oluşturulmasını amaçladığını anlattı.
     Clarke, Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve Mayıs 2012de başlayan projenin, Nisan 2013de tamamlanmasının planlandığını söyledi.
     Proje kapsamında her partner ülkede yeni bir kültür turizm rotasının oluşturulması ve bu rotaların bölgesel ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasının hedeflendiğini belirten Clarke, şunları kaydetti:
     Projenin hedef kitlesi, kültür rotalarını kullanarak seyahat eden turistler, tur şirketleri, turist hizmet sağlayıcıları, kültür mirası kurum ve kuruluşlarıdır. Bu toplantıda Trabzonun Avrupa turizmine nasıl gireceğini, nasıl rekabet edeceğini, karşılıklı olarak tartışacağız. Bizler burada bir başlangıç yapacağız, proje daha sonra tamamen proje sahiplerinin inisiyatifine kalacak ve sizler bizim aracılığımızla projeyi yürüteceksiniz.
     İtalyan Uzman Rosanna Capitani de projenin uygulandığı Lucca bölgesindeki çalışmalardan örnekler verdi.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzonda tanıtım toplantısı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER