Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: AAdan gelen haberin güvenilirliği tüm kamuoyunda çok daha ağır basıyor. Bu saygınlığı sağlamak önemli


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Anadolu Ajansından (AA) gelen haberin güvenilirliğinin tüm kamuoyunda çok daha ağır bastığını belirterek, bu saygınlığı sağlamanın önemli olduğunu söyledi.
     AA Trabzon Bölge Müdürü Murat Kaban, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlunu makamında ziyaret ederek, kurumun çalışmaları ve 100. yıl vizyonu hakkında bilgi sundu.
     Kaban, AAnın 2020 yılında dünyanın en aktif 5 ajansı arasına girmeyi hedeflediğini ifade ederek, Türkiyenin sesini dünyaya çok daha etkin şekilde duyurmak için çalışıyoruz. 2020 yılı sonunda 11 dilde yayın yapmayı planlıyoruz. İngilizce yayının ardından Boşnakça ve Arapça yayına başladık. Rusça yayınımız ise deneme aşamasında. Bu süreç içinde 11 dilde yayın yapacağız dedi.
     Gümrüçüoğlu, AAdan belediye ve kent olarak memnun olduklarını belirterek, Anadolu Ajansımızın şehrimizdeki ve bölgemizdeki çalışmalarından memnunuz. Bu ilişkilerin daha da geliştirilmesinden yanayız. En güvenilen ajans, Anadolu Ajansıdır. 11 dilde yayın yapma isteği güzel ve iddialı bir rakam, inşallah muvaffak olursunuz diye konuştu.
     AAnın güvenilir kaynak olma özelliği bulunduğuna dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Bu çok farklı bir özellik. AAdan gelen haberin güvenilirliği tüm kamuoyunda çok daha ağır basıyor. Bu saygınlığı sağlamak önemli. Bu saygınlığı AA çalışanları sağlamış. Bu saygınlığı sağlayamasaydınız toplum itibar etmez, güvenilir kaynak olarak görmezdi dedi.
     Gümrükçüoğlu, belediyenin çalışmalarıyla ilgili de bilgi vererek, şunları söyledi.
     Belediyemiz kişi başına yılda 237 lira harcıyor. Yasa tasarısına göre, ekim ayından sonra biz dahil 13 il büyükşehir haline gelecek. Trabzon büyükşehir belediyesi olduğunda kişi başına yılda harcadığı 237 liranın, 360 lira civarına çıkmasını beklemekteyiz. Bu da önemli miktar. Yapılacak artış halka yansıyacak ve hizmette belediyeyi biraz soluklandırabilir. Yapılan hesaplamalar bu şekilde. Yapılan taslak TBMMden ne şekilde geçer bilemiyoruz ama yapılan çalışmalar bu yönde.
     Görüşmenin sonunda Kaban, Gümrükçüoğluna AAnın fotoğraf albümünü hediye etti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER