Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi birinci etabında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine 5 milyon 417 bin lira ödendi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci etabında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine 5 milyon 417 bin lira ödendiğini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi ile TOKİnin ortaklaşa gerçekleştirdiği Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesinde hak sahiplerine ilk ödemelerin yapıldığını belirtti.
     147 binanın yıkılacağı Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi birinci etabında anlaşma sağlanan 11 hak sahibine 5 milyon 417 bin lira ödendiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi Trabzonun ve ülkenin vizyon projelerinden biri olacaktır. Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi ilk etabına Tanjant Yolunun alt kısmı ile Esentepe Mahallesinden başlanacaktır. Birinci etapta 110 parsel, 149 bina ve 433 malik bulunuyor.
     Gümrükçüoğlu, projenin yapımının yıllarca süreceğini de belirterek, şunları kaydetti:
     Nasıl Zağnos Kentsel Dönüşüm Projesinin birinci ve ikinci etabı tamamlanmışsa ve üçüncü etabı tamamlanma aşamasına gelmişse, dördüncü etabı da 2015 yılına kadar bitecekse, Çömlekçi Kentsel Dönüşümü de ada ada, bölüm bölüm devam edecektir. Çömlekçi kentsel dönüşümünde, Tanjant Yolunun altındaki bölüm ana esastır. Esentepe Mahallesi, Kaymaklı Mahallesinin bir bölümü, Sülüklü Mezarlığına kadar çıkan yol ve kavşağı olmak üzere belirlenen alan Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunuyor. Kentsel dönüşümlerde Türkiye örneğiyiz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER