Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu:

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Tabakhane Vadisinde hak sahiplerine 76 milyon 600 bin lira ödeme yapıldı ve 180 binanın yıkımı gerçekleştirildi


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane Vadisinde hak sahiplerine 76 milyon 600 bin lira ödeme yapıldığını ve 180 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini bildirdi.
     Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon Belediyesi ile TOKİnin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde yıkımların hızla devam ettiğini belirtti.
     Tabakhane Vadisinin de Zağnos Vadisi gibi Trabzonun güzel mekanlarından biri haline geleceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     "Hak sahiplerine 76 milyon 600 bin lira ödeme yapıldı ve 180 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Proje tamamlandığında Trabzonun yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecektir."
     Gümrükçüoğlu, 685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 325 hak sahibi bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     "Bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısının 2 bin 854 olarak gerçekleşti. Öte yandan Kahramanmaraş Caddesi ile devlet sahil yolu arasını kapsayan 4. etap için vatandaşlarla görüşmeler ve kamulaştırmalar da devam ediyor. Kamulaştırmalar için yaklaşık 26 milyon 648 bin lira ödendi. 4. etapta bulunan 102 binadan 62 hak sahibi ile anlaşmaya varıldı."
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER