Trabzon Demiryolu Platformu Başkanı Sarı:

Trabzon Demiryolu Platformu Başkanı Sarı: Demiryolu konusunda yıllardır sürdürdüğümüz mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz


TRABZON (A.A) - Trabzon Demiryolu Platformu Başkanı Ahmet Sarı, demiryolu konusunda yıllardır sürdürdükleri mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını gördüklerini bildirdi.
     Trabzon Demiryolu Platformu ve bileşenleri adına yazılı açıklamada yapan Sarı, bugüne kadar platform olarak demiryolu konusunda sürekli çalışmalar ve projeler ürettiklerini belirtti.
     Yıllardır, Avrupadan kalkan tren Çine kadar gidecek dendiğini, kendilerinin ise bu hatta mutlaka entegre olunması gerektiğini vurguladıklarını ifade eden Sarı, şunları kaydetti:
     Demiryolu konusunda yıllardır sürdürdükleri mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını görüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktarın son yaptığı açıklamada, demiryolu fizibilite çalışmalarının bittiğini müjdelemesi, bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Trabzon adına, tarihi geçmişine kadar uzanan önemli bir proje için özellikle büyük uğraş vermesi nedeniyle takdiri hak eden Sayın Bakanımız Bayraktara, platformumuz adına teşekkür ediyoruz.
     Sarı, demiryolu projesinin ihale aşamasına geldiğini de belirten Bayraktarın hemşehrileri oluşunun kendilerini daha bir güçlendirdiğini belirterek, şöyle devam etti:
     Demiryolu projesinin gerçekleştirilmesinde kişi, kurum veya herhangi bir siyasi iktidar kim olursa olsun onun destekçisi ve yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Trabzon eski tarihi misyonuna tren yolu ile kavuşup, Türkiyenin doğu tarafının da cazibe merkezi olmasına, kalkınmasına ve dev yatırımların gelmesine neden olacaktır. Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktara tekrar teşekkür eder, tren yolu projesinin hayata geçmesi için elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızı tekrar hatırlatmak istiyoruz.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Trabzon Demiryolu Platformu Başkanı Sarı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER