Trabzon Valisi Kızılcık, Kervanyolunda incelemelerde bulundu

Trabzon Valisi Kızılcık, Kervanyolunda incelemelerde bulundu


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, tarihi Kervanyolunda incelemelerde bulundu.
     Vali Kızılcık, Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı, Köprübaşı Kaymakamı Hamza Özer, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Rıza Hacıefendioğlu, proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Coşkun Erüz ve bölge muhtarları ile Sürmene-Köprübaşı-Kahvedüzü-Harmantepe-Madur Dağı ve Taşlı Yaylasından geçen tarihi Kervanyolunu Turizme Kazandırma Projesinin hayata geçirilmesi için bölgede incelemelerde bulundu.
     Trabzonun doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel zenginlikleriyle öne çıkan bir il konumunda olduğunu belirten Kızılcık, Trabzonumuzu alternatif turizm merkezi haline getirebilmek için, o güzelliklerin tozunu üzerinden üfleyip insanlığın hizmetine sunmak için çaba sarf ediyoruz dedi.
     Kızılcık, Kervanyolunu Turizme Kazandırma Projesi kapsamında geçmişte Bayburttan, Erzurumdan geçip Ortadoğuya İran ve Hindistana ve şu anda üzerinde bulunulan kervanyolu güzergahından Trabzon ve İstanbula kadar uzanan İpek Yolunun bir bölümü olan Kervanyolunu Turizme Kazandırma Projesinin turizm anlamında tekrar canlandırabilme amacında olduklarını söyledi.
     Bir ticaret yolu olan bu hat üzerinde aynı zamanda konaklar, evler ve hanlara rastladıklarını ifade eden Kızılcık, şunları kaydetti:
     Bu güzelliklerin insanımız tarafından görülmesi, beğenilmesi ve yaşanılması arzusundayız. Bu çerçevede Kervanyolunu Turizme Kazandırma Projesi kapsamında buraların tabelalandırılmasından tutunuz da seyir yerlerinin yapılması ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. Eminim ki bundan sonra uygulanacak projeler ile saklı cennet olan bu doğal güzellikleri, ülke turizmine ve bölge turizmine kazandırmış olacağız.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık, Kervanyolunda incelemelerde bulundu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER