Trabzon Valisi Kızılcık: Lojistik merkez konusunda

Trabzon Valisi Kızılcık: Lojistik merkez konusunda hedefimiz sadece Doğu Karadeniz Bölgemiz ve ülkemiz değil, Kafkaslara, Rusyaya, hatta Türkmenistan üzerinden tüm Uzakdoğu ülkelerine lojistik hizmeti sunmaktır


TRABZON (A.A) - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, lojistik merkez konusunda hedeflerinin sadece Doğu Karadeniz Bölgesi ve Türkiye değil, Kafkaslara, Rusyaya, hatta Türkmenistan üzerinden tüm Uzakdoğu ülkelerine lojistik hizmeti sunmak olduğunu bildirdi.
     Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Vali Kızılcıkın, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ve uzmanlardan oluşan heyetle birlikte, Trabzonun önünü açacak lojistik merkezi uygulamalarını incelemek üzere Almanyaya gittiği, Bremen ve Hamburgtaki merkezlerde incelemelerde bulunduğu belirtildi.
     Trabzona lojistik merkez kurulması için çalışma yürütüldüğünü ifade edilen açıklamada, Vali Kızılcıkın şu görüşlerine yer verildi:
     Lojistik merkezinin şehrimize kazandırılması için yerel yönetimlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş adamlarımız ile bir toplantı yaptık. En son toplantımızı Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı ve Dünya Gazetesinin danışmanlarının katılımı ile gerçekleştirdik. Bu konuda yapılması gerekenler için önemli kararlar aldık. Kararlarımızdan bir tanesi de fizibilite çalışmalarının yapılması için bu konuda bir bütçenin ayrılması ve uzmanların görevlendirilmesiydi. Karadeniz Teknik Üniversitesi ve DOKAnın desteği ile hazırladığımız teknik proje ile çalışmalara başladık.
     Lojistik merkez konusunda hedefimiz sadece Doğu Karadeniz Bölgemiz ve ülkemiz değil, Kafkaslara, Rusyaya, hatta Türkmenistan üzerinden tüm Uzakdoğu ülkelerine lojistik hizmeti sunmaktır. Lojistik merkez kurulması aşamasında herkese görev düşüyor. Bu konuda sorumluluğu olan herkese, herkesime sesleniyorum, zaman çok değerli ve herkes bu çalışmalara katılarak destek vermeli. Taşın altına elini koymalı. Çünkü bu tarihi bir sorumluluktur.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Trabzon Valisi Kızılcık: Lojistik merkez konusunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER