Trafiğe kapatılan caddede ramazan eğlencesi

Trafiğe kapatılan caddede ramazan eğlencesi


YOZGAT (A.A) - Sorgunda vatandaşlar İlçe Trafik Komisyonu kararıyla akşam saatlerinde araç trafiğine kapatılan Cumhuriyet Caddesinde, belediye tarafından düzenlenen ramazan eğlencelerini izliyor.
     Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, uygulamanın hayata geçirilmesi için esnaflar arasında birkaç kez anket yaptırdıklarını belirterek, önceleri bazı esnafın karşı çıktığını, ancak esnaflarında uygulamadan memnun oldukları söyledi.
     İlçede en çok trafik yoğunluğunu Cumhuriyet Caddesinde yaşandığına dikkat çeken Kılıç, Özellikle yaz mevsimlerinde gurbetçi vatandaşlarımızın da izne gelmesi dolayısıyla, Cumhuriyet Caddesinde yoğun bir yaya trafiği yaşanıyordu. Bu mübarek günlerde akşama kadar oruç tutan insanlar, bir yandan orucun etkisi, bir yandan da dolaşmak için çıktığı caddedeki yoğun trafik nedeniyle strese giriyordu. Yeni hayata geçirilen bu uygulamayla insanlarımız hem bu streslerini atıyor, hem de rahat rahat eşleriyle, çocuklarıyla birlikte dolaşma olanağı buluyorlar dedi.
     Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise uygulamanın çok yeni olduğunu ve bir takım eksikliklerinin bulunduğunu, ifade ederek, Sorgun Belediyesi olarak Cumhuriyet Caddesinin günün belirli saatlerinde kapatılmasını uzun süredir düşünüyorduk. Deneme amaçlı olarak Ramazan ayında akşam saat 20.00-01.00 saatleri arasında caddeyi trafiğe kapattık. Gördüğünüz gibi insanlar gayet memnun. Bir tarafta gençlerimiz gitarlarıyla konserler veriyor. Bir yanda davul zurna eşliğinde halaylar çekiliyor. Bir tarafta Osmanlı şerbeti dağıtılıyor şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Şahin Özmen / Özcan Güney
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Trafiğe kapatılan caddede ramazan eğlencesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER