Trakyada kış

Trakyada kış -Trakyada hafta sonu başlayan kar yağışı etkisini yitirdi -Hafta sonuna kadar bölgede kar yağışı beklenmiyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Trakyada hafta sonu başlayan kar yağışı etkisini yitirdi.
     Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gündüz sıfırın altında 4 derece ölçülen sıcaklık, gece sıfırın altında 7 dereceye kadar düşecek. Kentte hafta sonuna kadar kar yağışı beklenmiyor.
     Edirne Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, AA muhabirine, yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı 37 köy yolunun tamamının ulaşıma açıldığını, ekiplerin genişletme çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
     Bu arada, gece meydana gelen buzlanma nedeniyle yaya ve sürücüler zor anlar yaşadı.
     Edirne Belediyesi ekipleri, buzlanmanın yoğun olduğu yollarda ve kaldırımlarda tuzlama çalışmaları yapıyor.
    
    
     -Kırklareli-
    
     Kırklarelide de kar yağışı yerini bulutlu havaya bıraktı. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan 30 köy yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
     Kırklareli Özel İdaresi Yol Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Bilal Kuşoğlu, AA muhabirine, Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde ulaşıma kapanan 30 köy yolunun açılması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.
     Kuşoğlu, 30 köy yolunun tamamını, bugün açmayı hedeflediklerini belirtti.
     Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri de Dereköy Sınır Kapısı ve Demirköye ulaşımın sağlandığı yollarda kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.
     Kar kalınlığının 7 santimetre olduğu kent merkezinde de belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.
    
     -Tekirdağ-
    
     Tekirdağ ve ilçelerinde kar yağışı etkisini yitirdi.
     Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, sıcaklığın gece saatlerinde düşeceğini belirttiler. Yetkililer, hafta sonuna kadar kar yağışının beklenmediğini de ifade ettiler.
     Dün yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan 14 köy yolu da ekiplerin çalışmaları sonucu yeniden açıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Salih Baran
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER