TRASED Başkanı Altınkaynak:

TRASED Başkanı Altınkaynak: Dernek olarak amacımız ekonomik, sosyal ve mesleki sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmaktır


TRABZON (A.A) - Trabzon Aile Sağlığı Elemanları Derneği Başkanı (TRASED) Sema Altınkaynak, dernek olarak amaçlarının ekonomik, sosyal ve mesleki sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak olduğunu söyledi.
     Altınkaynak, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiyede aile hekimliği pilot uygulamasına ilk kez 2005 yılında Düzcede geçildiğini, tüm ülkede geçişin 2010 yılında tamamlandığını belirtti.
     Aile hekimliğinin güzelliklerin yanı sıra bazı sıkıntıları da beraberinde getirdiğini savunan Altınkaynak, Her aile hekimi ile birlikte aile sağlığı elemanı olarak ebe, hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni gibi unvanlarla meslektaşlarım hizmet sunmaktadır. Aile hekimliğinde görev tanımlarının tam anlamıyla yapılmamış olması, görev yapan personel sayısının yetersiz oluşu, iş yükünün fazlalığı, yıllık izinlerde yapılan kesintiler, mevzuata aykırı olan uygulamalarda personelin zorlanması, sağlık personeline uygulanan şiddet gibi pek çok sıkıntıdan bahsedebiliriz dedi.
     Altınkaynak, Trabzonda da uygulamaya geçildikten sonra bu gibi sıkıntıların daha fazla devam ettiğini öne sürerek, Sıkıntılarımızın giderilmesi, sesimizin duyulmasında yetersiz kaldık. Sesimizi duyurmak, tek bir yürek olmak adına, tek bir ses olma adına dernekleştik. Yönetim kurulu arkadaşlarım ile ortak çalışma ve gayretimizle TRASEDi kurduk diye konuştu.
     Dernek olarak amaçlarının ekonomik, sosyal ve mesleki sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan Altınkaynak, şunları söyledi:
     Derneğimiz Trabzon sınırları içerisinde tüm aile sağlığı elemanlarını kapsamaktadır. Sağlık hizmeti alanında, ülke gerçeklerini göz önünde tutarak, sorunların çözümüne hizmet etmek, mesleki icralarına yansıyan sağlık sorunlarını gündeme getirmek ve çözüm yollarına araştırmak, mesleki eğitim programlarını geliştirmek, aile hekimliği uygulamalarıyla ilgili yasa, tüzük, yönetmelik gibi düzenleyici işlemlerin hazırlanmasında yardımcı olmak, mevzuatın aksayan yönlerini yasal yollardan dile getirmek üzere derneğimiz kurulmuştur.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber TRASED Başkanı Altınkaynak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER