TSE Tekstil Laboratuvarı kapılarını AAya açtı

TSE Tekstil Laboratuvarı kapılarını AAya açtı -Tekstil ürünlerinin standartlara uygunluğu, TSE Denizli Tekstil Laboratuvarında kontrol ediliyor -Laboratuvarda 200 deney makinesi kullanılarak 64 farklı testten başarıyla geçen ürünl


DENİZLİ (A.A) - Sebahatdin Zeyrek - Tekstil ürünlerinin standartlara uygunluğu Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Denizli Tekstil Laboratuvarında kontrol ediliyor. Laboratuvarda 200 deney makinesi kullanılarak 64 farklı testten başarıyla geçen ürünler TSE ve TSEK belgesi almaya hak kazanıyor.
     Denizli Organize Sanayi Bölgesindeki Türkiyenin tek TSE tekstil laboratuvarı kapılarını AAya açtı.
     TSE Denizli Tekstil Laboratuvarı Müdürü Önder Ören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, laboratuvarın yerli ve yabancı ürünlerin teknik şartnamelere göre muayene edilmesi ve deney taleplerinin karşılanması amacıyla 1995 yılında kurulduğunu anlattı.
     Askeri kamuflajdan bayrağa, pantolondan kazağa kadar tüm tekstil ürünlerinin TSE sürecini anlatan Ören, şöyle konuştu:
     Bir tekstil ürününe TSE ve TSEK belgesi alabilmek için öncelikle belgelendirme müdürlüklerine başvuru yapılıyor. Sonra da kurumdan tekstil fabrikalarına denetleyici göndererek işlemlere başlıyoruz. İnceleme heyeti ürünlerden numune alarak laboratuvara gönderiyor. Deneylerden geçen ürünlerin onay veya red işlemleri müdürlüklerimizde oluşturulan komisyonlarda ya da vali yardımcıları tarafından oluşturulan komisyonlar başkanlığında değerlendirdikten sonra TSE ve TSEK belgesini veriyoruz. Fransa, Sudan gibi ülkelerden gelen deney taleplerini de karşılayarak dünyada geçerliliği olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) logolu tescil belgesini veriyoruz.
    
     -Tekstil ürünleri 64 farklı testten geçiyor-
    
     Kendilerine gelen tekstil ürünlerinin 200 adet deney makinesi kullanılarak 64 farklı testten geçtiğine dikkati çeken Ören, şöyle devam etti:
     Kumaşların gerilme özelliğinden yırtılma özelliğine, ışığa ve hava şartlarına karşı renk haslığından sıcak ve soğuğa karşı dayanmasına kadar onlarca testten geçiriyoruz. Testlerden başarıyla geçen ürünlere TSE ve TSEK belgesi veriyoruz.
     Hemen hemen bütün iplik, tekstil ve tekstil ürünü deneylerini alanında en iyi ve son teknoloji test cihazları ile müşteri memnuniyetini esas alarak, gerek kamu kurum ve kuruluşlarımıza, gerek esnaf, sanatkar ve sanayicimize, uluslararası geçerli, hızlı, güvenilir, kaliteli şekilde sunmaya devam ediyoruz. Tüketiciler, can ve mal güvenliği için TSE ve TSEK belgeli tekstil ürünlerini tercih etmeli. Çünkü TSE ve TSEK belgesi olmayan ürünlerde kansorejen etki gösteren kimyasallar olabilir.
    
     Muhabir: Sebahatdin Zeyrek / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber TSE Tekstil Laboratuvarı kapılarını AAya açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER