TÜBİAD İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr.

TÜBİAD İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şahin: -Bugüne kadar bilimsel çalışmalara, metotlara başvurmadan eğitimde hep yap-boz yaptık, öğrenciler perişan oldu. 4+4+4 sistemi, yaşanan bu sorunların giderilmesi adına önemli bir uygul


ERZURUM (A.A) - Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği (TÜBİAD) İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bahri Şahin, Bugüne kadar bilimsel çalışmalara, metotlara başvurmadan eğitimde hep yap-boz yaptık, öğrenciler perişan oldu. 4+4+4 sistemi, yaşanan bu sorunların giderilmesi adına önemli bir uygulama dedi.
     Şahin, Erzurum İl Genel Meclisi Salonunda düzenlenen TÜBİAD Erzurum Bölge Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiyenin son yıllarda ekonomi ve kalkınma alanında geldiği mesafenin önemli olduğunu söyledi.
     TÜBİTAKın bütçesinin arttırıldığını, üniversitelerde teknoparklar üzerinde çalışmalar yapıldığını ifade eden Şahin, Türkiyede gerçekten güzel şeyler oluyor. Mesela 4+4+4 sistemi sayesinde eğitimde yeni bir uygulama yapılacak dedi.
     Eğitim sisteminde yapılan yeni düzenlemeye ilişkin görüşlerini aktaran Prof. Dr. Şahin, Güzel bir karar ama içini doldurmak lazım. İlk 4 nedir, son 4 nedir, onun öncesinde ne var- Bütün boyutlarıyla masaya yatırılarak ele alınmalı. Bugüne kadar bilimsel çalışmalara, metotlara başvurmadan eğitimde hep yap-boz yaptık. Bir öyle, bir böyle yaptık ve öğrenciler perişan oldu. Üniversiteye giriş sınavını bire indirdik, ikiye çıkardık. İlköğretimi bir yukarı çıkardık, bir aşağı indirdik. Masa başında alınan kararlar uygulandı ve tahribat oldu. 4+4+4 sistemi, yaşanan bu sorunların giderilmesi adına önemli bir uygulama diye konuştu.
     Sivil toplum kuruluşların ülkenin gelişmesi ve sorunlarının çözümü adına rapor hazırlaması, sorunların çözümüne ortak olması gerektiğini vurgulayan Şahin, Türkiyenin kalkınmasında üniversitedeki akademisyenlere de büyük görevler düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
     Üniversitelerdeki hocalar olarak, sanayiye senelerce sadece kendi penceremizden baktık. Sanayi de bize çok uzaktan ve şüpheyle baktı. Ancak iki taraf da haklıydı aslında. Hocamıza lise hocası muamelesi yaptık, imkan sağlamadık, asgari ücretlerle, çok düşük ücretlerle araştırma yapmasını bekledik. Geçim sıkıntısı çeken arkadaşlarımızın, araştırma yapması mümkün değil. Hocalarımız sanayiye inmekten korkuyor. Fakat onların bir yerden başlaması lazım. Devletin de hocayla sanayiyi buluşturması gerekiyor.
     Problemlerin masa başında çözülemeyeceğinin altını çizen Bahri Şahin, Ülkemizin problemlerini çözmek için masa başından kalkmamız şart. Türkiye son yıllarda kalkınan ve gelişen bir ülke. Bunu da iyi değerlendirmemiz gerekir dedi.
     Toplantıda, Erzurum Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ile farklı üniversitelerden öğretim üyeleri sunum yaptı.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber TÜBİAD İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER