TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünden veri girişi

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünden veri girişi eğitimi


MALATYA (A.A) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü uzmanları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden ilgili personele bitkisel ürün, canlı hayvan ve hayvansal ürünlerin veri girişleri semineri verdi.
     İl Müdürlüğü Toplantı Salonundaki eğitime TÜİK Bölge Müdürü Avni Dizman ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi de katıldı.
     Seminerin açılışında konuşan Selvi, tarımsal verilerin Ocak 2005 tarihinden beri istatistik bilgi sistemine aktarıldığını anımsatarak, tarımsal fiyat istatistiklerinin her ay belirlendiğini belirtti.
     Dizman da Türkiyenin 18. İstatistik Faslına ilişkin AB uyum çalışmaları bulunduğunu hatırlattı. Bu kapsamda TÜİK ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ortak proje yürütüldüğünü anlatan Dizman, projeyle bitkisel ürün, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerin ilk el satış fiyatlarıyla tarımsal faaliyeti gerçekleştirmek için satın alınan mal ve hizmetlere ödenen fiyatların derlendiğini, kontrolü ve analizi çalışmalarının veri sistemine aktarıldığını ifade etti.
     Açılış konuşmalarının ardından TÜİK uzmanları, İl Müdürlüğü sorumlu personeline tarımsal istatistiklerinin sisteme kaydedilmesini anlattı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünden veri girişi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER