Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Nazlı:

Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Nazlı: Toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam derhal geri alınmalıdır


KÜTAHYA (A.A) - Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Ali İhsan Nazlı, Kütahya Belediyesince toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamların geri alınması gerektiğini bildirdi.
     Nazlı, yaptığı yazılı açıklamada, toplu ulaşımda elektronik kartlarda 1,45 lira olan tam bilet fiyatının 1,50 liraya, 0,85 lira olan öğrenci bileti fiyatının 1 liraya, 1 lira olan üniversite öğrencisi bilet fiyatının 1,20 liraya çıkarıldığını, tek kullanımlık bilet fiyatının da 1,60 liradan 1,70 liraya yükseltildiğini belirtti.
     Zamların özellikle dar ve orta gelirli aileleri ciddi anlamda etkileyeceğini savunan Nazlı, şunları kaydetti:
     İlimizin asgari geçimini göz önüne almadan zam yapanlar, zamma onay verenler ve zamma göz yumanlar bunu yeniden gözden geçirmek ve gerekçesini halka izah etmek zorundadır. Bu zamlarla çocuğunu okula gönderen veliler ayda ortalama 9 lira daha fazladan ücret ödemek zorunda kalacak. Duyumlarımıza göre okullar açıldıktan sonra da bir kez daha zam yapılacağı söyleniyor. Kütahyada toplu taşıma ücret artışının, okulların kapandığı yaz sezonunda yapılmasının gerekçesinin ve okullar açıldıktan sonra da tekrar zam yapılıp yapılmayacağının açıklanması gerekir. Hiçbir gerekçeye dayandırılmayan ve haklı bir nedeni bulunmayan bu zam halkı koruyucu halkçı bir yaklaşım değildir. Toplu ulaşım ücretlerine yapılan zam derhal geri alınmalıdır.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Tüketici Hareketi Derneği Genel Başkanı Nazlı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER