Tüketicilere kalitesiz kömür uyarısı

Tüketicilere kalitesiz kömür uyarısı -Aydın Marangozlar Keresteciler Kutucular ve Benzeri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Algün: -Tanınmış kömür markalarına ait torbalar toplanıp içine kalitesiz kömür doldurularak, piyasaya sürülüy


AYDIN (A.A) - Gökmen Şireci - Aydın Marangozlar Keresteciler Kutucular ve Benzeri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Algün, tanınmış kömür markalarına ait torbaların toplanıp, içine kalitesiz kömür doldurularak piyasaya sürüldüğünü iddia etti.
     Aydında kömürcü esnafının bağlı bulunduğu odanın başkanı Algün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış aylarının gelmesiyle birlikte kömür satışlarında artış yaşandığını, vatandaşların kalitesiz ve standartlara aykırı kömüre karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti.
     Algün, şöyle konuştu:
     Tanınmış kömür markalarına ait torbalar toplanarak içine kalitesiz kömür dolduruluyor ve piyasaya sürülüyor. Bir kış dönemi boyunca 50, 100 hatta 300 ton kömür tüketen siteler var. Bunun sonucunda çok ciddi oranda torba adedi çıkıyor. Apartmanlarda kömürler tüketildikten sonra torbalar gerektiği şekilde imha edilmelidir. İmha edilmediği takdirde büyük problem oluşuyor. Buna geçit vermemek için kömür torbaları boşaltıldıktan sonra mutlaka kontrollü bir şekilde imha edilmeli veya bir daha doldurulamayacak şekilde ağızları yırtılmalıdır. Bu yöntemle satılan kaçak kömürler çevre kirliliğine neden olurken, torbanın üzerinde ismi yazılı olan firmaya da zarar vermektedir. Vatandaşları bu konuda hassasiyete davet ediyorum.
    
     -Kaçak kömürle mücadele-
    
     Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan ise kış dönemi boyunca bu tür olumsuzluklara geçit vermemek için çalıştıklarını ifade etti.
     Kent genelinde kömürle ilgili gerekli tüm denetimleri yaptıklarını, şüphe duyulması halinde ürünlerden numuneler alarak laboratuvarlara gönderdiklerini dile getiren Varan, Olumsuzlukla karşılaşılması durumunda görevlilerimiz gerekli uyarıları yapıyor. Ancak tüm bu denetimlerin yanı sıra esnaf ve vatandaşlara da önemli sorumluluklar düşüyor. Kömür alınırken irsaliyelerine, izin belgelerine bakılmalı, kaçak kömüre geçit verilmemeli. Kaçak kömürün çevre kirliliği açısından büyük risk oluşturduğu asla unutulmamalı dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Tüketicilere kalitesiz kömür uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER