Tüketicilere bayram öncesi alışveriş uyarıları

Tüketicilere bayram öncesi alışveriş uyarıları -TÜKDES Genel Başkanı Bakal: Plansız, aç ve yorgun alışverişe çıkılmamalı Tüketiciler, aksi takdirde Bu ürünü ben mi aldım- diyebilir


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, bayram öncesi tüketicilere plansız, aç ve yorgun alışverişe çıkmamalarını tavsiye etti.
     Bakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte tüketicilerin yoğunluk kazanan alışverişlerde dikkatli olmalarını istedi.
     Tüketicilerin her şeyden önce alışveriş planlaması yapması gerektiğini kaydeden Bakal, Pazara, çarşıya, alışveriş merkezlerine mutlaka ellerinde bir listeyle gitmeliler. Titizlikle listeye uymalılar. Alışveriş planlaması yaparken de önceliklerini, birinci derecedeki ihtiyaçlarını tespit etmeliler dedi.
     Bakal, alışverişe aç, yorgun çıkmamanın vatandaşın menfaatine olacağını vurgulayarak, bu konuda çok ilginç şikayet aldıklarını anlattı.
     Tatilden dönen bir vatandaşın, yolda kredi kartıyla 17 bin liraya devre mülk aldıktan sonra pişman olup kendilerine başvurduğunu belirten Bakal, Yorgun ve aç alışveriş yapmayın diyoruz. Bu tüketicimiz, tatil dönüşü yolda durup kredi kartından tek çekimlik devre mülk almış. Sonra bu alışverişinden vazgeçebilmek için bize başvurdu. Biz de kendisine yol gösterdik. Çünkü, belli limitlerin üzerindeki alışverişlerde Tüketici Mahkemelerine başvurmak gerekiyor. Bu yüzden kesinlikle planlanmamış, yorgun ve aç alışveriş yapmasınlar. Tüketiciler aksi takdirde, bir süre sonra hiç ihtiyacı olmadıkları halde Bu ürünü ben mi aldım- diyebilir ifadelerini kullandı.
     Alışveriş sonunda mutlaka belge alınmalı diyen Bakal, şöyle devam etti:
     Tüketici, belgesiz alışverişten sonra hakkını arayamaz. Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri ve Tüketici Mahkemelerinde haklarını arayabilmeleri için belge ibraz etmeleri gerekiyor. Tüketiciler, alışveriş yaparken gıda maddelerinde özellikle muhteviyatını, son kullanma tarihini okumalı. Ürünün ambalajına dikkat etmeli. Bozulmuş, yırtılmış olanları almamalı. Giyim eşyası alırken de özellikle yerinde denemeli. Almak istediği bir çift ayakkabının ikisini birden giymeli. Seyahat bileti alıyorsa, mutlaka tarihine, saatine, gideceği yere dikkat etmeli. Çünkü bayram sıkışlığı sebebiyle tarih, saat, gidileceği yer yanlış yazılabiliyor.
     Bakal, en çok şikayeti cep telefonu, bankacılık, mesafeli sözleşmeler ve abonelik işlemlerinden aldıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Tüketicilere bayram öncesi alışveriş uyarıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER