TÜLOMSAŞ: TÜLOMSAŞın tamamen

TÜLOMSAŞ: TÜLOMSAŞın tamamen yasal olan uygulaması haksızlık gibi gösterildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞnin (TÜLOMSAŞ) ihaleyle doktor alımına yönelik bazı basın organlarında çıkan haberlere ve eleştirilere ilişkin, TÜLOMSAŞın tamamen yasal olan uygulamasının haksızlık gibi gösterildiği bildirildi.
     TÜLOMSAŞdan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve internet sitelerinde, TÜLOMSAŞın çalışanlarının iş sağlığı hizmetlerinin karşılanması amacıyla açtığı iş yeri hekimliği hizmet alımı ihalesiyle ilgili haberlerin yer aldığı anımsatıldı.
     Haberlerde, ihalenin lokomotif malzemesi ihaleleriyle aynı sitede yer aldığı, doktorların metalaştırıldığı, hekimliğe itibar kaybettirildiği, hekim emeğine saygı gösterilmediği, bu yöntemin doktorluk mesleğini sömürme amaçlı olduğu gibi çok sayıda hak edilmeyen yorum ve iddialarda bulunulduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Bazı sivil toplum örgütleri ve meslek odaları da söz konusu ihale ilanıyla ilgili benzer yorum ve iddialarda bulundu. TÜLOMSAŞın tamamen yasal olan uygulaması haksızlık gibi gösterildi. TÜLOMSAŞ, yasa gereği çalışanlarının iş sağlığı hizmetlerini karşılamak zorundadır. Çalışanlarımızın iş sağlığı hizmetleri, Sağlık Bakanlığından talep yoluyla yahut ihale yoluyla sağlanmaktadır. Sağlık Bakanlığından hekim talebinde bulunulmuş, bu talebimiz bakanlıkça karşılanamamıştır. Talebin karşılanamaması üzerine Kamu İhale Yasasının verdiği yetkiyle iş yeri hekimliği hizmetlerinin karşılanması için ihaleye çıkılmıştır. Bu yöntem sadece TÜLOMSAŞın uyguladığı bir usul değildir. Bugüne kadar bir çok kamu kurum ve kuruluşu da iş yeri hekimliği hizmetlerini ihale yoluyla temin etmişlerdir. Bir kamu kuruluşunda iş sağlığı hizmetlerinin nasıl temin edileceği, Türk Tabipler Birliğinin ve Tabip Odalarının bilgisi dahilindedir. Çalışanların sağlık hizmetinin karşılanması amacıyla yapılan bir hizmet alımına, doktorluk mesleğine, kariyerine yapılan bir saygısızlık anlamı yüklenmesi anlaşılamamaktadır. Bir kurumun ihale ilanı elbette kendi sitesinde ve ihale haberlerinin yer aldığı bölümde yayınlanacaktır. Tamamen yasal olan ve daha önce pek çok kamu kurumunda uygulaması bulunan bir konuda, TÜLOMSAŞın haksız yere zan altında bırakılması bir habercilik başarısı olmalıdır. Söz konusu haberlerle ilgili yasal haklarımız mahfuzdur.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TÜLOMSAŞ: TÜLOMSAŞın tamamen Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER