TÜMSİADdan KOSGEBe ziyaret

TÜMSİADdan KOSGEBe ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Cuma Çekici KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğanı ziyaret etti.
     TÜMSİADdan yapılan açıklamaya göre, KOSGEB destekleri hakkında bilgiler veren Doğan, TÜMSİAD üyelerini bu desteklerden yararlanmaya davet etti. Doğan, geçtiğimiz yıl 3 milyon TL destek verdiklerini belirterek, bu yılın il 9 ayında bu rakamı ikiye katladıklarını ifade etti.
     KOBİlerin kendi işletmelerini geliştirmeleri ve meslek kuruluşları tarafından küçük ve orta ölçekli işletmelerin daha fazla proje hazırlamalarında teşvik edilmesi suretiyle geliştirilen tematik projeyi TÜMSİADa sunan Doğan, şunları kaydetti:
     Sadece meslek kuruluşlarına verilen bu desteğin yarısı KOSGEBten diğer yarısı ise meslek kuruluşu tarafından karşılanıyor. KOSGEB olarak 150 bin TL hibe veriyoruz ve 150 bin TL de proje sahibinden. Bu 300 bin TL ile üyelerinize ait KOBİlere eğitim verebilirsiniz. Bunun yanında saha çalışmaları, dış ticaret eğitimleri ve iş gezileri şeklinde kullanılabilir. Bunun yanı sıra yurt dışında girişimcilik eğitimlerine gidilebilir. Yani tematik proje ile amacımız KOBİlere daha geniş vizyon kazandırmak ve daha büyük hamleler yapmalarına katkı sağlamaktır.
     Girişimcilik ve işletmeleri geliştirme projeleri ile Türkiyenin geniş vizyona ulaşması için gençlere yönelik daha çok destek verdiklerini dile getiren Doğan, girişimcilik eğitimlerinin üniversite de değil mesleki liselerden başlaması gerektiğini aktardı. Bu nedenle genç girişimcilere yönelik eğitimlerin Batmanda liselerde verildiğine dikkati çeken Doğan, aynı projenin Gaziantepte uygulanabilmesi için çalıştıklarını belirtti.
     TÜMSİAD Şube Başkanı Cuma Çekici de KOSGEBin KOBİler için bulunmaz bir nimet olduğunu ifade ederek, destekler hakkında üyelerini bilgilendireceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber TÜMSİADdan KOSGEBe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER