TÜMSİADtan Arap Baharı ve Türkiye konulu

TÜMSİADtan Arap Baharı ve Türkiye konulu söyleşi -Söyleşiye, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Özcan konuşmacı olarak katıldı


ESKİŞEHİR (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneğince (TÜMSİAD) düzenlenen Arap Baharı ve Türkiye konulu söyleşiye, Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mesut Özcan konuşmacı olarak katıldı.
     TÜMSİADtan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlunun da danışmanı olan Özcan, dernek binasında tertiplenen söyleşide, son bir buçuk yıldan bu yana Orta Doğu Arap dünyasında gelişen olayları siyasi, ekonomik ve sosyolojik açıdan değerlendirdi.
     Özcan, TÜMSİAD üyelerinin Türkiye-Suriye krizi ve bölgede yaşanan olaylarla ilgili soruları üzerine, Türkiyenin bölge halklarının taleplerinin yanında olduğunu, çözümün tamamen diplomatik ve siyasal zeminde aranması gerektiğini bildirdi.
     Yönetimleri değişen ülkelerin demokrasilerinin belli bir olgunluğa kavuşması içinse en az iki seçimin üst üste sorunsuz bir şekilde geçilmesi gerektiğini kaydeden Özcan, Türkiyenin bölge ülkelerinin halklarıyla kardeş ve ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ifade etti.
     Özcan, Türkiyenin bölgedeki etkinliğinden rahatsız olan güçlerin, Türkler, Osmanlı hakimiyetini tesis etmek istiyor tarzında bir yaklaşımı kasten yayarak, halkların Türkiyeye olan dostane duygularını zedelemeyi amaçladığını vurguladı.
     Söyleşi sonunda TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, Özcana teşekkür plaketi verdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber TÜMSİADtan Arap Baharı ve Türkiye konulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER