TÜMSİAD Kayseri Şubesinden kaynaşma toplantısı

TÜMSİAD Kayseri Şubesinden kaynaşma toplantısı


KAYSERİ (A.A) - Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şubesince kaynaşma toplantısı düzenlendi.
     Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Kayseride her geçen gün güzel gelişmeler olduğunu, kentin artık marka şehir olarak da anılmaya başlandığını söyledi.
     Kayserililerin her ortamda üretmeyi seven insanlar olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, Ürettiğimiz ürünler, 150 ülkeye ihraç ediliyor. Bugün AB ülkeleri kara kara düşünürken bizim ekonomimiz iyi durumda. İlk olarak insanımızın kıymetini bilmeliyiz. Kazandığımız gibi bunu paylaşmayı da bilmeliyiz dedi.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın 2023 hedefinin ardından 2071i hedef gösterdiğini anımsatan Büyükkılıç, bu hedefe ulaşmanın sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleriyle mümkün olacağını kaydetti.
     TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu ise, TÜMSİADın yurt içindeki 53 şubesi ve 12 bini aşkın üyesiyle her geçen gün büyüyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getirdi.
     Ekonominin sadece katma değer oluşturma olmadığına dikkati çeken Uğurlu, şunları kaydetti:
     Ekonomi mutlaka ahlaki değerlerle de bezenmelidir. 2008 krizi ile kurgulanan ekonominin ne kadar zayıf ve kırılgan olduğu anlaşıldı. Bu kriz ile sadece devletlerin dar boğaza girdiğine değil, bencil olan, halkına refah ve mutluluk yerine gözyaşı getiren diktatörlerin yıkıldığına da şahitlik ettik. Ahlaka ve milli değerlere önem veren oluşumların kısa zaman içinde sadece kendi halkında değil, birçok devletin halkın da karşılık bulduğunu gördük. Bölgemizdeki gelişmeler ülkemizi yakından ilgilendiriyor. Hükümetin aldığı kararları yakında takip ediyoruz. Hiçbir ülkenin toprağında gözü olmayan Türkiyenin, bir ülke tarafından taciz edilmesine de asla göz yumulamaz. Terör olaylarının bir an önce sonlandırılması, huzurumuz, ekonomimiz için en önde gelen önceliğimiz olmalıdır. Biz TÜMSİAD olarak her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber TÜMSİAD Kayseri Şubesinden kaynaşma toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER