Tuncelide görme engellilere yönelik bilgisayar kursu

Tuncelide görme engellilere yönelik bilgisayar kursu düzenlendi -Kursiyerlere iş hayatında ve günlük hayatta kullanabilecekleri temel bilgilerle ilgili eğitim veriliyor


TUNCELİ (A.A) - Tuncelide, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Beyaz Ay Derneği tarafından görme engellilere yönelik bilgisayar kursu açıldı.
     Bilgisayar eğitmeni Seher Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurs hakkında bilgi verdi. En az ilkokul mezunu, yüzde 40 görme engeli olan ve herhangi bir sağlık güvencesi olamayan bireylere bilgisayar kullanımını öğretmek amacıyla bu kursun açıldığını belirten Aslan, kursiyerlere iş hayatında, günlük hayatta kullanabilecekleri temel bilgilerin verildiğini söyledi.
     Aslan, şunları söyledi:
     Kursumuzda, kursiyerlerimize genel olarak temel bilgisayar kullanımı, excel, word gibi paket programlar öğretiyoruz ve internette çok daha rahat dolaşabilecekleri, interneti daha iyi kullanabilecekleri bir eğitim veriliyor. 3 aylık eğitimi kapsayan kurs sonunda kursiyerlerimize Milli Eğitim onaylı bilgisayar kullanım sertifikası verilecektir. Bu sertifikayla öğrencilerimiz devlet dairelerinde ya da özel sektörde çok rahat iş bulabilecekler. Çünkü zaten engelliler için birçok kolaylık sağlanmaktadır. Bu da onlar için bir avantajdır.
     Kursiyerlerden Nadir Takak (38) ise kurs sayesinde word ve excel gibi programlarını, internet kullanımını öğrendiklerini belirtti. Bilgisayar kullanımının iş bulmakta önemli bir avantaj olduğunu vurgulayan Takak, alacakları sertifikanın iş bulma açısından kendilerine kolaylık sağlayacağını söyledi.
     Takak, Bu benim açımdan çok daha iyi oldu. Daha önceden imkanımız olmadığı için böyle gidip de kurslara başvurup kayıt yaptıramıyorduk. Çünkü paramız yoktu, çalışamıyorduk. Ama bu kurs benim açımdan iyi oldu. Hem bilgisayar öğrenmiş oldum hem geldiğim günler boyunca belirli bir ücret almış oldum. Gelip gitmem kolaylaştı ifadelerini kullandı.
     Yüzde 90 görme engelli kursiyer Çetin Çiçek (44) de İşkura başvurdum. Daha sonra orası aradı bizi. İki aydır geliyoruz. Maaş alıyoruz. İnternet öğrendik, bilgisayar öğrendik. Hocalar bize yardımcı oldu. Allah razı olsun dedi.
     Aydın Aktuğ (47) ise Ben de bu kurs dolayısıyla çok sevindim. Gözümde yüzde 95 görme kaybı var. Gözüm görmüyor. Bu kurs sayesinde bir şeyler öğrendik. Bilgisayarı açıp kapatmayı öğrendik. İnternete girmeyi öğrendik. Hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar diye konuştu.
     Cemil Eroğlu (29) da Kurs başlamadan bilgisayarın nasıl açılıp kapatıldığını bilmiyordum. Burada sağ olsun hocalarımız bize excel ve word programlarını, yazı yazmayı, renklendirmeyi öğretti ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Fatma Çıray - Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide görme engellilere yönelik bilgisayar kursu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER