Tuncelide kış şartlarının yaban hayvanlarına etkisi

Tuncelide kış şartlarının yaban hayvanlarına etkisi -Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gürsönmez: Ekiplerimizin yaptığı gözlemlerde, yaban hayvanlarının bir önceki kış mevsimine göre daha az etkilendiği görüldü


TUNCELİ (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, yaban hayvanlarının bir önceki kış mevsimine göre olumsuz hava koşullarından daha az etkilendiğini söyledi.
     Gürsönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bir önceki kış mevsiminin ağır koşullarda geçmesinden dolayı popülasyonu ciddi derece olumsuz etkilenen keklik ve yaban keçilerinin bu yıl kış şartlarından etkilenmemeleri için ekiplerimiz özverili çalışarak, düzenli olarak yemleme yaptı diye konuştu.
     Kış mevsiminin etkisini yitirmesinin ardından ekiplerin gözlem yaptığını anlatan Gürsönmez, Ekiplerimizin yaptığı gözlemlerde, yaban hayvanlarının bir önceki kış mevsimine göre daha az etkilendiği görüldü dedi.
     Yaban hayatının korunması konusunda vatandaşlara çağrıda bulunan Gürsönmez, Kış şartlarından olumsuz etkilenen yaban hayvanları, bir de kaçak avcılar tarafından katlediliyor. Vatandaşlarımızdan bölgelerinde kaçak avlananları gördüklerinde ilgili birimlere bildirmelerini rica ediyoruz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide kış şartlarının yaban hayvanlarına etkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER