Tuncelide temel afet bilinci eğitimleri devam

Tuncelide temel afet bilinci eğitimleri devam ediyor


TUNCELİ (A.A) - Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, il genelindeki eğitim kurumlarında bir süre önce başlattığı temel afet bilinci eğitimlerine devam ediyor.
     Merkez Vali Mehmet Ali Türker İlkokulundaki eğitime, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Mehmet Avin, sivil savunma uzmanları Sema Ekrem, Günay Yiğit, Haydar Çiçek ve Daimi Göktepe katıldı.
     Öğrencilere, öğretmenlere ve personele, doğal afetler ve yangın hakkında teorik bilgiler verildi. Eğitimin ardından tatbikat yapıldı.
     Avin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tuncelideki tüm okullardaki öğrencilere, öğretmenlere ve personele temel afet bilinci konulu teorik ve uygulamalı eğitimler vermeyi hedeflediklerini belirtti.
     Deprem gerçeğine karşı yeni yetişen neslin bilinçlendirilmesinin önemini vurgulayan Avin, şu bilgileri verdi:
     Deprem dünyanın ve ülkemizin gerçeği. İnsanlarımız depremle yaşamayı küçük yaşlardan itibaren öğrenmeli ve buna göre yaşamını şekillendirmeli. Deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda donanımlı olurlarsa afetlerin daha kolay üstesinden gelebilirler. Temel afetler konusunda eğitim verdiğimiz öğrencilerimiz, geleceğin mimarları, mühendisleri, doktorları ve arama kurtarmacıları olacaklar. Bu günden itibaren aldıkları eğitimleri, gelecekte yapacakları binalara, afetlerde yardımına koştukları insanlara uygulayacaklar.
     Avin, eğitim çalışmalarının aralıksız devam edeceğini söyledi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tuncelide temel afet bilinci eğitimleri devam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER