Tuncelideki KCK operasyonu

Tuncelideki KCK operasyonu -Aralarında Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nurcan Knın da bulunduğu 6 kişi tutuklandı


MALATYA (A.A) - Tuncelide terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCKya yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 kişiden 6sı tutuklandı.
     Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesine getirilen 7 şüpheli, savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Tunceli Belediye Meclis Üyesi Nurcan K, belediye çalışanları Ali Y. ve Zeki Y. ile Zarife K, Zülfü Y. ve Ayhan Ç, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Necla K. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
     Malatya Adliyesine gelen Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tutuklanan kişilere yönelik suçlamaların 2008 yılından bu yana 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri ile basın açıklamalarına katılmak olduğunu ileri sürdü.
     Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince, terör örgütü PKKnın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCKya yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, dün Tuncelide 7 kişi gözaltına alınmıştı.
     (ENS-AY-AHM)
<< Önceki Haber Tuncelideki KCK operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER