Tuncelideki patlama

Tuncelideki patlama -Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Tuncelide meydana gelen ve 7 kişinin şehit olduğu terör saldırısına tepki gösterdi


KAYSERİ (A.A) - Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Tuncelide meydana gelen ve 7 kişinin şehit olduğu terör saldırısı bardağı taşıran son damladır dedi.
     Yavuz, yaptığı basın açıklamasında, bütün millete ve Türkiye Büyük Millet Meclisine(TBMM) büyük sorumluluk düştüğünü, siyasilerin ve bürokratların sadece baş sağlığı dilediğini belirterek, kanayan yaraya bir an evvel kalıcı çözümler bulunmasını gerektiğini belirtti.
     Somut adımların bir an önce atılmasını isteyen Yavuz, Bizler şehit ailesi olarak acılarımızın dinmesini istiyoruz. Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Meclis açıldığı zaman terörle ilgili çözüm olacak yasaların çıkarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca İmralı canisiyle görüşülebileceği yönündeki haberlere çok üzülüyoruz ve tepki gösteriyoruz. Binlerce askerimiz ve polisimiz şehit olmakta ve sıkıntının bir an evvel giderilmesini bekliyoruz şeklinde konuştu.
     Terörün o kadar rahat hareket ettiğini ifade eden Yavuz, sözlerine şöyle devam etti:
     Terör o kadar ilerledi ki artık hastaneler ve adliyeler hedef haline geldi. Terörle mücadele eden askerlerimiz ve polislerimiz moral bozukluğu içerisinde mücadele etmeye çalışıyor. BDPlinin Meclis kürsüsünden çıkıp PKK propagandası yapması içimizi acıtıyor. Bu kişilere soruşturma açıp işlem yapılmamasını kınıyoruz.
     Bu vatan için ölen şehitlerimizin ve gazilerimizin yakınları sıkıntı ve acı içerisinde olanları izliyor. Psikolojisi bozulan şehit ve gazi aileleri evlerinde huzursuz yaşamaya çalışıyor. Artık patlama noktasına gelinmiş durumda. Uygulanabilir yasaların ve etkin mücadelenin bir an evvel çıkarılmasını istiyoruz.
     Neşet Ertaşı da saygıyla andıklarını belirten Yavuz, Sanatçımıza Allahtan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. Ama üzüldüğümüz bir noktayı da belirtmek istiyoruz. Ölümü üzerine yaygın medyada sürekli ve dakikalarca belgesel gibi haberler yayınlıyor. Şehit haberleri ise otuz saniyelik kısa haberlerle verilmesi şehit ailelerini derinden yaralıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Tuncelideki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER