Tunceli Belediyesinin atık su arıtma tesisi

Tunceli Belediyesinin atık su arıtma tesisi çalışmaları -Belediye Başkanı Şahin: Tesisimiz ilimizdeki en büyük ve en ciddi yatırım


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin, kentin arıtma sorununu çözmek amacıyla yürüttükleri atık su arıtma tesisinde deneme aşamasına geldiklerini belirterek, Tesisimiz ilimizdeki en büyük ve en ciddi yatırım dedi.
     Şahin, Tunceli Merkez Atatürk Mahallesinde yapımına 2010 yılında başlanan atık su arıtma tesisi hakkında basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tesisin 16 milyon liraya mal olduğunu ifade eden Şahin, bu rakamın yarısının Cumhurbaşkanlığı tarafından hibe edildiğini, diğer yarısı için de İller Bankasından kredi kullandıklarını belirtti.
     Tesisin tamamlanmasıyla kentin 35 yıllık arıtma sorununu çözeceklerini kaydeden Şahin, Tuncelide geçmiş belediye başkanları arıtma tesisini hep gündeme getirmişler fakat maliyetinden dolayı hep yapılamamış. Ama biz bu kent için en hayati konulardan biri olan atık su arıtma tesisini tamamlama noktasına getirdik. Şu anda çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Tesisimiz 16 milyon liraya mal oldu. Fakat diğer harcamalarımızla bu rakamı çok aştık. Tesisimiz ilimizdeki en büyük ve en ciddi yatırım. Bir diğeri de en ileri teknolojiyle biyolojik arıtma sistemi çevreyle uyumlu. Bu yatırımla dağlık, dağınık ve zorlu bir yerleşimi olan ilimizin altyapı sorununu büyük oranda çözdük diye konuştu.
     Şahin, 5 pompa ve arıtma tesisinden oluşan sistemin bir süre sonra deneme çalışmalarına başlayacağını ve kısa bir süre sonra da hizmete açılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Tunceli Belediyesinin atık su arıtma tesisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER