Tunceli Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi

Tunceli Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi açıldı -Vali Taşkesen: -MOBESE kameraları sadece güvenlik birimlerini değil, vatandaşları da rahatlatacak


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Emniyet Müdürlüğünde oluşturulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi, törenle açıldı.
     Merkezin açılışını Vali Mustafa Taşkesen ve Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz yaptı. Sistemin kente hayırlı olmasını dileyen Taşkesen, MOBESE kameraları sadece güvenlik birimlerini değil, vatandaşları da rahatlatacak dedi.
     Taşkesen, 4 Eylül 2011de yaşanan halı saha baskınını anımsatarak, Halı sahayla ilgili herkes balkonda, dışarıda olmasına rağmen araba hakkında kimseden bilgi alamadık. Ovacık yolu üzerindeki kameramız bozuk olduğu için biz de göremedik. Artık onlara niye görmediniz- gibi bir sitemimiz olmayacak. Kameralarımız herkesten daha iyi görecek diye konuştu.
     Emniyet Müdürü Hayati Yılmaz da, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezinin iki yıl önce ilk adımlarının atıldığını, yaklaşık 20-25 kamerayla denemelerin yapıldığını hatırlattı.
     Sistem hakkında bilgiler veren Yılmaz, şunları kaydetti:
     72 tane kameramız oldu. Bu kameralarımızın bir kısmı 360 derece döndürülerek bulunduğu yerde birer ekip otosu mahiyetinde işlev yürütmektedir. Ayrıca gece görüş kameralarımız var. Gece görüş kameralarımız, şehrimizin kırsalla birleştiği noktalarda bizlere çok yardımcı olmakta. Şehrin giriş ve çıkışlarında plaka tanıma sistemlerimiz var. Şu anda Tunceli, halkımızın güvenlik seviyesi yönüyle çok büyük bir avantaj elde etmiş vaziyette. Sistemi ilçelerimize de kuracağız. Bununla ilgili ihalemiz yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Kameralarla gücümüz, güvenliğimiz arttı. Tunceli halkına da bunu müjdelemiş olalım. Bizlere güvenmeye devam etsinler.
     Kameraların kurulmasıyla vatandaşlarda özel yaşantı ve mahremiyet yönünden endişeler oluştuğunu ifade eden Yılmaz, kameralar çalışırken vatandaşların özel hayatının, mahremiyetinin göz önünde bulundurulacağını, evlerin pencere ve balkonlarının görüntülenmemesi için bu alanlara dijital karartma uygulandığını sözlerine ekledi.
     Açılışa, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek ve kurum müdürleri katıldı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceli Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER