Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ:

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ: -İlimizin, üniversitemizin ve bölgemizin gelişmesi için her halükarda şiddet, kaba kuvvet ve terör olaylarının bitmesi gerekir


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, İlimizin, üniversitemizin ve bölgemizin gelişmesi için, her halükarda şiddet, kaba kuvvet ve terör olaylarının bitmesi gerekir dedi.
     Boztuğ, makamında düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ikinci kez rektör olarak atandığını anımsattı.
     Üniversitede rektör seçiminin tüm aşamalarında demokrasinin tecelli ettiğini ve bundan memnuniyet duyduğunu dile getiren Boztuğ, Biz görevimizin başında, eskiden olduğu gibi Tunceli ilimize, ülkemize, tüm insanlarımıza, tüm elemanlarımıza eşit davranarak, eşit mesafede kalarak görevimize devam etmeye çalışacağız şeklinde konuştu.
     Prof. Dr. Boztuğ, Tuncelide, öteden beri birikmiş insani ve sosyal sorunların varlığından dolayı, ortak yaşama kültürünü geliştirme, ortak yaşama bilincini geliştirmeye yönelik faaliyetlerin çalışmalarında önemli bir yer tuttuğunu ve bunlara daha fazla zaman ayırdığını ifade ederek, herkese eşit mesafede olduklarını vurguladı.
     Üniversitenin Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde açılan Zaza Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı için, Tunceli kökenli, Alman uyruklu 3 öğretim görevlisini kadrolarına dahil ettiklerini belirten Boztuğ, Arkadaşlarımız Zülfü Selcan, İlyas Aslan ve Şengül Şenol. Bu kardeşlerimiz şu anda yabancı uyruklu öğretim görevlisi olarak bizde çalışmaya başladılar. İşe başlama yazıları yazıldı ve bizim akademik personelimiz olarak görevlerinin başındalar. Ek kontenjanla öğrenci alım tarihi geçmiş olmasına rağmen biz senatomuzdan bir karar aldık. Yüksek Öğretim Kurumuna arz edeceğiz. Eğer makam uygun görürse, tarihi geçmiş olmasına rağmen bu sene Zaza Dili ve Edebiyatına 30-40 öğrenci alarak öğrenime geçmeyi planlıyoruz.
     Durmuş Boztuğ, 3ü de Tunceli kökenli Alman yurttaşı hocalarımız. Bu kardeşlerimiz devri zamanında, ülkemizden ayrılmak zorunda kalan, ülkemizden gitmek zorun kalan kardeşlerimizdi ve hatta gittiklerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlıklarını da bir şekilde muhafaza edememişler, Alman vatandaşı olmuşlar. Ama bugün aynı devlet, aynı hükümet, aynı millet o kadar gelişti, o kadar değişti, farklılıkları zenginlik olarak görmeye başladı ki, devri zamanında ülkeden gitmek zorunda kalan, hatta başka bir ülkenin tabiiyetine geçen vatandaşlarına sahip çıkıp, gelin arkadaş kendi memleketinizde Zaza Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim görevlisi olun. Buranın bölüm başkanı olun. Burada öğretimi götürün diyebilecek duruma geldik. Bu, devletimiz, hükümetimiz ve milletimiz açısından pozitif yönde, çok olumlu bir gelişmedir.
     Üniversiteye bağlı İletişim ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin kurulduğunu hatırlatan Boztuğ, dekan, fakülte sekreteri atamalarının yapılması ve öğretim görevlilerinin işe başlamasının ardından öğrenci alımına başlanacağını açıkladı.
     Tunceli Üniversitesinin bu sene 2 bin 730 öğrenci kontenjanının bulunduğunu ve bunun yüzde 80inin dolduğunu belirten Boztuğ, Bu yıl 2 bin 183 öğrenci bizi tercih etti. Bin 787 öğrenci gelerek kayıt yaptırdı. İlçelerimizde öğrenim görecek öğrencilerimizin barınma sorunu yok. Merkezde ise bin 500-2 bin öğrenci geldi ve açıkta kaldı, yer bulamadı gibi söylentiler var. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Tunceli Üniversitesinde okuyan sadece 450 öğrencinin barınmaya ihtiyacı var. Bunun da sorun olacağına inanmıyorum dedi.
     Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, bir gazetecinin Bölgede tırmanan şiddet ortamı var. Bu, bölge üniversitelerini ve Tunceli Üniversitesini nasıl etkiler- şeklindeki sorusuna, İlimizin, üniversitemizin ve bölgemizin gelişmesi için, her halükarda şiddet, kaba kuvvet ve terör olaylarının bitmesi gerekir. Söyleyecek sözü olan, düşüncesi olan şehre inip, şehirde siyaset kurumlarıyla entegre olup düşüncesini özgür bir şekilde siyaset kurumlarında ifade etmesi gerekir. Artık 2012 Eylül ayı itibarıyla ülkemizde şiddetle, kaba kuvvetle, terörle, bomba koymakla, mayın patlatmakla, oraya buraya saldırmakla hiçbir yere varılmayacağını hepimizin bilmesi lazım diye yanıt verdi.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Boztuğ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER