Tüp Bebek Projesi

Tüp Bebek Projesi -Gümüşhane Vali Yardımcısı Karatepe: Gümüşhaneden 6 yoksul ailenin tüp bebek tedavisi devlet tarafından karşılanacaktır


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cahit Karatepe, Gümüşhaneden 6 yoksul ailenin tüp bebek tedavisinin devlet tarafından karşılanacağını bildirdi.
     Karatepe, yaptığı yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Acıbadem Sağlık Grubu işbirliği ile tüp bebek tedavi giderlerini karşılayamayan yoksul ailelerin tedavilerinin yaptırılması amacıyla Tüp Bebek Projesi başlatıldığını belirtti.
     Proje kapsamında Acıbadem Hastaneleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen 2 bin 500 yoksul ailenin tüp bebek tedavi giderinin karşılanacağını ifade eden Karatepe, Gümüşhane merkez ilçeden 1, Kelkitten 2, Kürtünden 1, Toruldan 1 ve Şiran ilçesinden 1 olmak üzere 6 ailenin projeden yararlanabileceğini kaydetti.
     Tüp bebek tedavisinden faydalanmak isteyen kadınların, vakıflara başvurduğunda öncelikle projeye ilişkin genel bilgiler ile başvuru için gerekli özelliklere ilişkin bilgilendirileceğini belirten Karatepe, şunları kaydetti:
     Başvuru için kadınlarda aranacak özellikler ise kendisi veya eşinin sosyal güvenceye sahip olmaması, 23-39 yaş aralığında olması, son üç yıl içinde normal ya da diğer tedavi yöntemleriyle çocuk sahibi olmadığına dair raporunun bulunması, hiç çocuk sahibi olmaması veya çocuklarının sağlık problemleri nedeniyle tedavi amaçlı olarak doğum yapması gerektiğini doktor raporu ile belgelendirmesi gerekmektedir. Başvuru yeri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıdır. Başvurular 9 Kasımda sona erecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER