TURAB Genel Başkanı Ucuz:

TURAB Genel Başkanı Ucuz: -Afrika, avro ekonomisinin dar boğazdan geçtiği bir dönemde, Türkiyenin ticaret ortaklarına yeni çeşitlilikler kazandırması için çok önemli bir fırsattır


MERSİN (A.A) - Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Afrikanın, avro ekonomisinin dar boğazdan geçtiği bir dönemde, Türkiyenin ticaret ortaklarına yeni çeşitlilikler kazandırılması için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.
     Ucuz, yazılı açıklamasında, Türkiyenin ihracattaki büyüme, doğrudan aldığı yatırımlar, finans ve bankacılık alanındaki gelişmelerle güvenilir bir ülke haline geldiğini ifade etti.
     Arap ülkelerine yapılan ihracatın da yüzleri güldürdüğünü dile getiren Ucuz, şunları kaydetti:
     10 yıllık süreç içerisinde yaşadığımız büyüme, Türkiye Cumhuriyetinin aldığı önlemlerin sonucu ve iş dünyamızın tartışılmaz başarısıdır. Geçen yılda özellikle Arap baharı ve bazı Arap ülkelerinde yaşanan siyasi istikrarsızlığa rağmen Arap ülkelerine yapılan ihracatımızda bir gerileme olmayışı memnuniyet vericidir. Türk ihracatçılarını kutluyoruz.
    
     -Gözler kara kıta Afrikada-
    
     Türk ihracatçılarının yeni hedefinin Afrika olduğunu vurgulayan Ucuz, güvenlik ve barış istikrarı için büyük çaba sarf edilen Afrikada, kalkınma ve refaha giden yolda Türk iş dünyasına önemli görevler düştüğünü bildirdi.
     Afrikadaki büyümenin dikkat çekici olduğunu ve dünyanın gözünü Afrikaya çevirdiğini anlatan Emin Ucuz, şöyle devam etti:
     Afrika, avro ekonomisinin dar boğazdan geçtiği bir dönemde, Türkiyenin ticaret ortaklarına yeni çeşitlilikler kazandırılması için çok önemli bir fırsattır. Dünyanın en fakir, en sorunlu kıtası Afrika, dünyaya bir o kadar da fırsatlar sunarken bizlerin seyirci kalması imkansızdır. 2050de nüfusunun 2 milyar olması beklenen Afrikaya açılım büyüme planınızın içine üst sıralarda olmalıdır. Ortak tarihimizde sömürgecilik geçmişinin olmaması, doğal kaynaklar yerine barışçı bir ara buluculuk rolü arayışında Türkiyenin Afrika ülkeleri açısından ilginç bir ortak olabileceği gerçeği bizim için önemli bir avantajdır.
     Suriyedeki olayların insanlık dramına dönüştüğünü de belirten Ucuz, Suriyedeki olayların biran önce durması gerektiğini, bu kapsamda hükümetin Suriyeye yönelik dikkatli ve hassas çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber TURAB Genel Başkanı Ucuz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER